Compania BitDefender – atacată de către hackeri

Compania românească de securitate BitDefender a fost ținta unui atac al hackerilor, în urma căruia aceștia au intrat în posesia unor informații confidențiale ale clienților companiei.

Atacul a fost revendicat de către un hacker care folosește aliasul DetoxRansome și a amenințat compania că va face publice datele dacă nu primește în schimb suma de 15000 de dolari.

Compania BitDefender se situează printre liderii pieții de soluții antivirus de pe piață, fiind cotată drept cel mai bun software al anului 2015 pentru utilizatorii de Windows 8 de către institutul AV-Test. Cu toate acestea, conform siteului TheHackerNews.com, datele clienților BitDefender furate de către hackerul DetoxRansome nu erau criptate.

 

Conform unor surse din presa românească, firma BitDefender a confirmat atacul cibernetic, dar a spus că acesta nu a expus datele tuturor clienților săi, fiind vorba de o breșă de securitate care a expus pericolului un număr mic de date de logare ale clienților.

 

E dezamăgitor să aflăm astfel de vești tocmai despre firme care se ocupă de securitatea cibernetică și de protejarea sistemelor informatice, cu atât mai rău dacă informațiile utilizatorilor chiar nu erau criptate, cum afirmă în acest moment unele surse.

Așteptăm noi informații din partea ambelor părți. Cei de la BitDefender au refuzat plata răscumpărării cerute de către hacker și au făcut demersurile necesare începerii anchetei de către autoritățile abilitate.

Lasă un răspuns