Comisia de tăiat hârtii intră în acțiune

Tehnocrații de la conducere au început să își pună în aplicare unele dintre promisiunile pe care și le-au tot prezentat în campanie și le-au vehiculat și după ce au ajuns la conducere.

Comisia de tăiat hârtii intră în acțiune și începe să erodeze cu pași timizi birocrația românească: aceștia au anunțat renunțarea la copiile actelor, în primul rând. Apoi, o altă măsură pe care aceștia o propun este implementarea comunicării electronice între instituții, pentru a înlocui copiile de documente pe care le cereau instituțiile statului până acum. Conform propunerilor Comisiei de tăiat hârtii, copiile documentelor vor putea fi trimise de acum instituțiilor statului și prin e-mail. Pe lângă acestea, o altă măsură este comasarea unor taxe extrajudiciare, astfel încât timpul de așteptare la ghișeele statului să fie cât mai mic. Pe lângă aceasta, taxele de timbru cu valoarea mică vor fi eliminate.

 

Noul guvern se arată deschis în modernizarea instituțiilor statului, „împrietenirea” acestora cu tehnologia. Din aprilie și până acum nu am mai aflat informații noi despre Comisia de tăiat hârtii, acum asistăm la adoptarea de către executiv a Ordonanței de Urgență prin care scăpăm de copiile documente în relația cu instituțiile statului.

Lasă un răspuns