Cluburi și asociații de fumători

Astăzi este prima zi în care nu se mai poate fuma în localuri, legea antifumat va fi pusă de astăzi în aplicare, fiind îndeplinit termenul de 45 de zile lucrătoare de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Ca întotdeauna, inventivitatea românilor e nemărginită, iar de această dată inițiativa îi aparține lui Daniel Fenechiu, deputat neafiliat, care dorește să reglementeze legal înființarea unor asociații și cluburi de fumători, care să aibă dreptul de a amenaja locuri în care se poate fuma.

Daniele Fenechiu a inițiat deja o propunere legislativă despre posibilitatea înființării unor asociații de fumători, dar pe lângă aceasta în proiect a mai fost inclusă și o încercare de redefinire a spațiului public închis, care în acest moment este destul de contestată și ambiguă.

 

S-ar spune că de astăzi nefumătorii sunt mult mai fericiți când beau o cafea într-un local, iar nefumătorii plâng și fumează la intrarea în local. Economiștii și păreriștii pesimiști prevăd un viitor negru asupra localurilor pe care îl va produce această lege, conform ideilor lor, fumătorii (cei care ies în număr cel mai mare în localuri) nu vor mai ieși atât de des în oraș, iar asta se va simți și în încasările patronilor de localuri.

Nu sunt atât de pesimist, cred că impactul economic va fi infim, nesemnificativ. Chiar privesc totul cu optimism și aștept să mă mai amuz pe seama celor care încearcă să fie tot mai mult pe placul fumătorilor, sunt curios ce idei vor mai apărea după inițiativa de a crea asociații și cluburi de fumătorii, cu siguranță povestea nu se oprește aici.

 

Lasă un răspuns