Citroen recheamă 20000 de unităţi în service

Citroen recheamă 20,000 de automobile C3 Picasso care au fost comercializate în Marea Britanie din cauză că sistemul de frânare poate fi acţionat şi de către pasagerul din stânga şoferului.

Automobilele rechemate sunt produse în Franţa Citroen C3 Picasso, iar cele ce sunt comercilizate în Marea Britanie sunt modificate, astfel explicându-se posibilitatea pasagerului din stânga de a acţiona frâna, problema găsindu-se la un cablu ce a rămas în podea, pasagerul apăsând podeaua reuşeşte să acţioneze sistemul de frânare.

Problema a fost depistată în urma unei plângeri a unei telespectatoare BBC ce a depus o reclamaţie în care relata că într-un moment în care se deplasa cu maşina sa la o viteză de peste 100 de kilometri pe oră şi maşina a frânat brusc. În urma unor investigaţii mai amănunţite s-a descoperit că în partea pasagerului din stânga faţă există componente acoperite cu materiale textile şi cauciuc ce pot fi acţionate dacă pasagerul apasă puternic podeaua.

Problema va fi rezolvată prin montarea unei plăci de metal în zona în care există respectivele compontente. Costurile reparaţiilor vor fi suportate integral de către producător.

Cei care doresc să vadă mai multe detalii pot vizualiza acest videoclip în care se pot observa cu exctitate problema enunţată mai sus.

Sursa: Rpmgo.com

Lasă un răspuns