Cioloș și problema cartelelor SIM

În urmă cu doar câteva zile scriam despre declarația pe care a dat-o premierul României presei, care a aprins imediat spiritele. Pe scurt, Dacian Cioloș a declarat că mai multe cartele SIM prepay românești au fost folosite de către teroriști în punerea la cale a atentatelor, citând surse din SRI.

Presa a profitat de subiect, știrea s-a răspândit repede, dar de la o versiune la alta, fiecare sursă a adăugat alte „broderii”, ajungându-se ca o publicație să relateze într-o știre că numărul cartelelor SIM prepay care au ajuns în Orientul Mijlociu din România se ridică la aproximativ 3 milioane, o cifră greu de imaginat.

Cu atât mai mult, jurnaliștii au cerut Serviciului Român de Informații să prezinte o poziție oficială față de informația prezentată de către Dacian Cioloș. Un răspuns nu a întârziat, SRI neconfirmând niciuna dintre informațiile date de către Dacian Cioloș, reprezentanții oficiali ai serviciului afirmând că nu au nicio informație legată de utilizarea cartelelor prepaid.

 

Pe lângă aceasta, Dan Alexe (cunoscut pentru lucrarea „Dacopatia”) a contactat autoritățile belgiene pentru a verifica veridicitatea informațiilor furnizate de către Cioloș presei. Răspunsul a venit repede, iar, deloc surprinzător, autoritățile belgiene au infirmat informațiile.

 

Dacian Cioloș a profitat de context și, cel mai probabil, a făcut jocul celor din serviciile secrete, profitând de actuala situație pentru a rediscuta problema cartelelor prepaid.

 

Criticile au apărut și au condus la apariția unor discuții mult mai acide decât cele provocate în primă instanță de către informația pe care a furnizat-o Cioloș presei. Bineînțeles, un răspuns din partea premierului încă nu a apărut, așteptăm să vedem exact cifrele, informațiile pe care sursele sale i le-au dat în legătură cu utilizarea cartelelor prepaid românești în punerea la cale a atentatelor.

Un răspuns nu vom vedea prea curând, s-ar putea ca noi să părem nebuni dacă tot insistăm pentru a primi un răspuns atât de mult. Tipic, așa se face politică în România.

Lasă un răspuns