Cioloș și Iohannis, front comun pentru susținerea Antenelor

Problema evacuării Antenelor din sediul lor a stârnit o serie de dezbateri aprinse în presă, iar astăzi a urmat ca prim-ministrul și președintele României să dea declarații legate de acțiunea pe care a întreprins-o ANAF.

Surprinzător pentru unii, ceva așteptat pentru alții, atât Dacian Cioloș, cât și Klaus Iohannis au arătat o oarecare susținere pentru televiziunile Antena 1 și Antena 3, venind cu tot felul de „template”-uri legate de atacuri la adresa libertății de exprimare și libertății presei.

Uităm că Antena 3 trece de multe ori peste orice limită a libertății de exprimare, iar, ceva și mai suspect, este că nimeni nu sancționează aceste ieșiri nervoase și deloc conforme cu legile de a căror bună respectare veghează CNA-ul.

Din nou pare că Antenele sunt protejate, fac parte dintr-un grup de interese bine închegat și nimeni nu se poate atinge de ele, se pare că ANAF-ul a făcut o greșeală când a avut curajul să se ia de unul dintre șmecheri, protejați, spuneți-i cum vreți. Felix are conexiuni puternice și extrem de influente, dacă ne raportăm numai la discursul acestor doi numiți mai sus, s-ar zice că-s primii cei mai importanți din România. (Excludem orice explicație legată de rolul de mediere și reprezentare, că s-ar putea să fiu acuzat de aservire a grupului Intact.)

 

S-ar putea să vorbim curând și de o sancționare a reacției pe care au avut-o cei doi politicieni în legătură cu problema Antenelor, iar dacă recent discutam despre impactul pe care l-a avut în online legea defăimării a lui Dragnea, de această dată vom putea măsura reacția societății civile tot cu ajutorul mediului online (nereprezentativ pentru întreaga societate, dar permite totuși o luare de puls în cazul acestei situații). Mai lăsăm puțin problema la maturat și revenim cu date și detalii despre situația curând.

Lasă un răspuns