Cioloș și Iohannis, front comun pentru susținerea Antenelor

Problema evacuării Antenelor din sediul lor a stârnit o serie de dezbateri aprinse în presă, iar astăzi a urmat ca prim-ministrul și președintele României să dea declarații legate de acțiunea pe care a întreprins-o ANAF.

Surprinzător pentru unii, ceva așteptat pentru alții, atât Dacian Cioloș, cât și Klaus Iohannis au arătat o oarecare susținere pentru televiziunile Antena 1 și Antena 3, venind cu tot felul de „template”-uri legate de atacuri la adresa libertății de exprimare și libertății presei.

Uităm că Antena 3 trece de multe ori peste orice limită a libertății de exprimare, iar, ceva și mai suspect, este că nimeni nu sancționează aceste ieșiri nervoase și deloc conforme cu legile de a căror bună respectare veghează CNA-ul.

Din nou pare că Antenele sunt protejate, fac parte dintr-un grup de interese bine închegat și nimeni nu se poate atinge de ele, se pare că ANAF-ul a făcut o greșeală când a avut curajul să se ia de unul dintre șmecheri, protejați, spuneți-i cum vreți. Felix are conexiuni puternice și extrem de influente, dacă ne raportăm numai la discursul acestor doi numiți mai sus, s-ar zice că-s primii cei mai importanți din România. (Excludem orice explicație legată de rolul de mediere și reprezentare, că s-ar putea să fiu acuzat de aservire a grupului Intact.)

 

S-ar putea să vorbim curând și de o sancționare a reacției pe care au avut-o cei doi politicieni în legătură cu problema Antenelor, iar dacă recent discutam despre impactul pe care l-a avut în online legea defăimării a lui Dragnea, de această dată vom putea măsura reacția societății civile tot cu ajutorul mediului online (nereprezentativ pentru întreaga societate, dar permite totuși o luare de puls în cazul acestei situații). Mai lăsăm puțin problema la maturat și revenim cu date și detalii despre situația curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *