Cioloș readuce în discuție problema cartelelor prepay

Premierul României Dacian Cioloș a dat astăzi în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată de către PRO TV, câteva detalii care au redeschis discuțiile legate de problema cartelelor prepay din România.

Conform lui Cioloș, care citează informații ce i-au fost furnizate de către serviciile secrete române, teroriștii care au pus la cale atentatele teroriste din ultima perioadă au folosit cartele prepay românești.

România este una dintre puținele țări din Europa în care cartelele prepay pot fi cumpărate fără a da vreun fel de detalii legate de identitate furnizoriilor de servicii de telefonie.

Se aduce din nou în discuție adoptarea de urgență a Legii securității cibernetice pentru a preîntâmpina reapariția unor situații asemănătoare.

Despre Legea securității cibernetice s-a mai discutat și la sfârșitul anului 2014, aceasta trecând de către Senat (vezi aici știrea de atunci). În fine, legea nu a intrat în vigoare deoarece decizia Curții Constituționale a României a fost că aceată lege nu este constituțională.

 

Declarația lui Dacian Cioloș a tras un semnal de alarmă, iar în curând s-ar putea să fim obligați să ne legitimăm pentru a cumpăra cartele prepay sau pentru a putea folosi în continuare astfel de cartele.

Lasă un răspuns