Chevrolet Cruze WTCC 2011

Compania franceză Chevrolet a prezentat automobilul care va participa anul acesta din partea lor la cursa WTCC(World Touring Car Championship) de anul acesta.

Automobilul este propulsat de un motor de 1,6 litri care dezvoltă 310 cai putere şi un cuplu de 335 de Nm. Poate vi se va părea ciudat că maşina este propulsată de un motor de 1,6 litri, dar FIA a impus noi reguli, printre care şi renunţarea la motoarele de 2 litri aspirate.

Chevrolet s-a grăbit şi este primul producător participant la competiţia de anul acesta care şi-a prezentat maşina care va concura. Piloţii care conduc pentru Chevrolet în cursă sunt aceeaşi ca şi anul trecut, aceştia fiind: Yvan Muller(care poartă numărul #1), Rob Huff(purtând numărul #2), Alain Menu(cu numărul #8). Pe lângă aceşti trei piloţi va mai participa încă unul, cel de-al patrulea, şi anume Carlos Bueno care conduce pentru a doua oară pentru Chevrolet în această cursă, debutul său având loc anul trecut în etapa Brands Hatch.

Chevrolet a adaptat Cruze pentru a face loc noului propulsor, printre modificări numărându-se schimbarea sistemului de răcire a motorului, aerodinamica a fost îmbunătăţită, suspensia faţă schimbată, iar distribuţia greutăţii a fost modificată şi ea.

O altă regulă FIA care a fost impusă pentru prima dată în acest sezon, regulă care este în defavoarea piloţilor, este că nici un automobil nu are voie să îşi schimbe decât o singură dată motorul pe durata competiţiei.

Sursa: Worldcarfans.com

 

Lasă un răspuns