Chestionarele auto – salvarea celor fără logică

Chestionarele auto sunt element important atunci când vorbim de obținerea permisului auto, practic de întrebările exersate prin chestionare auto depinde una dintre cele două mari probe care trebuie trecute pentru obținerea unui permis de conducere.

Am discutat cu multă lume, am observat și din experiența proprie faptul că legislația nu are nicio noimă, pornind de la formulări redundante și ilogice, până la jargonul de specialitate (termeni folosiți cu înțelesuri cunoscute numai de către ei), toate acestea sunt imposibil de pus într-o ordine logică și de învățat sistematic, trebuie să pui mâna și să tocești, poate pe alocuri mai înțelegi ceva, dar în mare ești nevoit să înveți enunțurile exact cum sunt ele pentru a fi sigur că vei acorda răspunsul potrivit.

Totuși, pentru a nu fi obligat să sute de pagini este bine să apelezi la aceste chestionare auto și să le rezolvi până te plictisești și înveți întrebările și răspunsurile aferente. Nu trebuie să uităm că și șoferii profesioniști sunt puși uneori în dificultate de către întrebările din examenele pentru permis, fiind vorba în general de limbajul și de formulările de lemn, fără niciun sens logic.

Aici tocilarii și cei lipsiți de logică sunt avantajați și se simt în elementul lor, astfel se explică cum de multe ori persoane considerate idioate (de-a dreptul) iau permisul mult mai ușor decât oameni inteligenți, care pur și simplu nu pot înțelege logica acelor întrebări și refuză să învețe mecanic răspunsurile lor.

Acum e mult mai ușor să completezi niște chestionare auto decât înainte, deschizi un site, dai două trei clickuri și te poți apuca de completat chestionarul, înainte trebuia să cauți cărți speciale, majoritatea aveau prea puține întrebări, mai erai nevoit să mai cauți și altele, o poveste de-a râsul-plânsul. Un bun exemplu în „lumea” chestionarelor auto este I-DRPCIV, un site care oferă de ceva timp servicii în acest sens și îi ajută pe toți cei care doresc să îți obțină permisul de conducere.

Oricât ar încerca unii să nege importanța completării de chestionare auto, tot la ele ajung după ce pică examenul, „sala” – așa cum o numesc unii, trebuie să te înveți cu tipurile de întrebări și trebuie să le înveți, așa cum spuneam, ilogic, altă șansă nu ai, oricât de bun ai fi în acest domeniu.

Lasă un răspuns