Cheia oricărei probleme: conspirațiile

E la modă să nu ne asumăm ceea ce facem, nu ne recunoaștem greșelile și întotdeauna găsim vinovații, bineînțeles, niciodată noi nu suntem de vină, e de vină statul, e de vină țara vecină, e de vină cel care ne conduce, e de vină altcineva, iar atunci când nu găsim vinovatul ne apucăm de inventat, creăm personaje fictive care conduc lumea din umbră, care fac lumea să se învârtă, care pun bețe în roate omenirii și vor să o distrugă.

Societăți secrete, grupări oculte, aranjamente la nivel înalt, toate acestea sunt cheia oricărei probleme, așa își explică unii cum apar problemele în lume, cum apar războaiele, cum scad salariile și de ce am intrat în criza economică.

De aceea au existat atentatele teroriste și de aceea în Rusia e o stare de conflict și se anunță o posibilă escaladare a conflictului la nivel continental sau chiar mondial.

Este supralicitat să crezi asemenea prostii, este normal să îți pui întrebări, să te întrebi de ce totul merge cum merge și în ce direcție merge, să te gândești că pe undeva mai există și anumite subterfugii, dar nu chiar în halul în care ajungi unii adepți ai teoriei conspirației să afirme. Adeseori îmi pun întrebări, mă gândesc dacă nu există întâlniri secrete între conducătorii statelor în care se țin discuții pe tonuri aprinse, unde sunt tranșate probleme pregnante, dar doar mă întreb și îmi dau repede palme pentru a mă trezi la realitate, nu durează mult.

Să crezi cu tărie în așa ceva… e de-a dreptul nebunesc.

Lasă un răspuns