Cestiune de onoare, dom’le

Mizeriile de pe scena politică românească nu contenesc, nici nu ne-am aștepta la așa ceva. După o campanie în care Victor Ponta și staff-ul său s-au folosit de argumente care mai de care mai murdare pentru a îi înlătura pe contracandidați, apoi o fugă în țările în calde din partea lui Ponta și a acolitului său, acum prostiile continuă. După ce Victor Ponta și-a recunoscut (indirect) plagiatul, aflând că nu poate renunța la titlul de doctor, fabrică în secunda a doua o lege și cere aplicarea ei retroactivă pentru a scăpa de titlul de doctor.

Pe lângă faptul că acțiunea lui Copy-Ponta de a renunța la doctorat este una nejustificată, de toată jena și caraghioasă, o cestiune de onoare, acum mai comite o prostie gravă, un act de haiducie politică, un act de nesimțire crasă: își fabrică o lege în interesul propriu. N-o fi ăsta un semn că își permite să facă tot ce vrea în țara asta? Că lui nu îi pasă de nimic, el e în stare de orice și că este mai presus de lege? Ce ar fi, așa cum zice și domnul Florin Negruțiu, dacă fiecare cetățean al României ar cere o lege pentru orice necesitate sau nevoie pe care o are?

„Domnii politicieni, am și eu o problemă cu o marcă de bere, în seara asta am băut o bere aparținând acelei mărci și… n-a avut același gust ca-ntotdeauna. Vă cer să trântiți o lege și să îi retrageți naibii pe dobitocii ăia de pe piață, așa nu se mai poate!”

Judecând după situația dată și după modul cum a reacționat Ponta, mâine vom avea legea aprobată și marca de bere retrasă de pe piață.

 

Țară bananieră. Țară condusă de baroni.

„Țara mea de glorii, țara mea de…”

Lasă un răspuns