Cel mai bun prieten al omului

Câinele este credincios întotdeauna stăpânului, de aceea și este numit de către multe persoane „cel mai bun prieten al omului”.

În urma ultimelor întâmplări din lumea întreagă și observând direcția în care o ia rasa umană, ajung să iubesc mai mult animalele decât oamenii și am ajuns să cred că rațiunea umană, cea care se spune că ne diferențiază de animale, ne face mai mult rău decât bine, așa cum suntem majoritatea dintre noi tentați să spunem.

Cunosc oameni care din cauză că au fost trădați de către persoane aproapiate s-au atașat mai mult de un animal și au investit mai mult în acesta decât în odraslele lor. Nu încurajez așa ceva și nici nu îi îndreptățesc pe cei care au fost în stare de așa ceva, chiar detest așa ceva, spunând aceasta în calitate de iubitor de animale.

Înțeleg că un animal îți este fidel, credincios, oricând alături de tine, dar nu îl poți pune mai presus de un semen de-al tău, în orice context, în orice situație, oriunde, oricând. Am îngrijit și încă am grijă de animale, le iubesc, dar niciodată nu le-am îndrăgit într-un asemenea fel încât să fiu în stare de așa ceva. Am avut experiențe plăcute cu animalele, am și amintiri neplăcute, au fost alături de mine în momente grele în care mă uitaseră majoritatea așa-zișilor „prieteni”, am fost alături de ele în momente grele pentru ele. Spre exemplu, am avut un câine pe care l-am îngrijit în jur de 12 ani, iar la această vârstă s-a îmbolnăvit crunt și niciun medic nu reușea să îi dea un diagnostic, nu erau tocmai simptome de bătrânețe, dar nicio boală exactă nu era. Mă atașasem atât de mult de el încât am umblat cu el la medici veterinari mai mult decât aș fi făcut-o dacă m-aș fi îmbolnăvit eu.  În fine, am reușit să găsesc un cabinet veterinar destul de bine dotat și cu angajați pregătiți care au reușit să identifice boala de care suferea câinele și au reușit să îi dea și un tratament. Cheia descoperirii bolii a stat în aparatura performantă pe care o avea acel cabinet, de folos fiind în acest caz o aparat radiologie veterinara care l-a ajutat pe medic să îi dea un tratament exact câinelui. După acest tratament de aproape 2 luni câinele și-a revenit și a mai trăit încă 2 ani, fără niciun fel de probleme de sănătate, murind de bătrânețe.

Lasă un răspuns