Ce televizor să-mi cumpăr?

În obișnuitele discuții cu prietenii, zilele trecute am ajuns la un alt subiect despre care vreau să redau și aici vreo câteva cuvinte. Totul a pornit de la ideea mea de a îmi cumpăra un televizor nou, iar de aici discuția a curs și pot spune că a și ajuns să fie pe tonuri nu mult prea politicoase, bineînțeles, asta ține și de pasiunea prietenului meu pentru televizoare și de felul lui de a fi, mai acid și mai aprig de fel.

Atât mi-a trebuit să zic că vreau un televizor nou, cel pe care l-am avut până acum dă semne de oboseală și încearcă să iasă la pensie, se tot închide și se deschide. Având vreo 5-6 ani de când îl am, am zis că nici nu mai are rost să îl duc la un service să văd dacă poate fi reparat.

I-am și zis prietenului meu de la început că vreau un televizor ieftin și nu mult prea performant, nu am nevoie decât de un televizor led ieftin, fără vreun sistem de operare sofisticat sau cine știe ce alte dotări care aduc aminte de o navetă spațială mai mult decât de un televizor. Atât mi-a trebuit, că dragul meu prieten „telefil” a și început să îmi prezinte beneficiile unui smart și cât de fain e să surfezi pe Internet din browserul televizorului, să te uiți pe filme direct de pe televizor, fără să te mai chinui cu DVD-uri sau să le descarci pe laptop apoi să îl conectezi la televizor.

I-am zis că pentru mine televizorul e televizor, oricât de în pas cu tehnologia aș fi, nu văd de ce mi-aș lua un smart TV dacă eu nu petrec mai mult de 40 de minute pe zi în fața televizorului, și acelea fracționate, înainte să ies din casă și după ce mă întorc acasă. La filme nu prea mă uit, fotbal nu urmăresc, mă uit din când în când la știri, nu văd de ce aș da 2-3000 de lei sau mai mult pe un device pe care nu îl voi folosi sau îl voi folosi eu, dar niciodată la maxima capacitate a lui.

Apoi discuția a continuat, prietenul meu încercând să mă convingă de avantajele pe care le voi avea dacă îmi voi cumpăr un televizor smart și cum îmi voi irosi banii dacă voi mai fi în căutare de televizoare ieftine. I-am explicat că bani aruncați pe fereastră sunt dacă îmi iau un smart TV, nu dacă îmi iau un televizor LED sau LCD mai ieftin, nu am nimic cu televizoarele inteligente, chiar mi se par tehnologii grozave, dar în acest moment chiar nu corespund intereselor mele, cu siguranță sunt persoane cărora aceste televizoare le sunt folositoare și le satisfac cerințele, dar în cazul meu nu poate fi vorba de așa ceva.

I-am arătat câteva mărci de televizoare pe care le am în vedere și intrând în aplicația de pe mobil a unui magazin online i-am arătat și câteva televizoare destul de ieftine pe care le am în vedere, în fine, unul dintre aceste televizoare va fi marele câștigător și va ajunge în casa mea.

Lasă un răspuns