Ce spune stilul tău despre tine?

O definiție completă a stilului unei persoane este foarte greu de găsit, întrucât stilul include atât de multe elemente încât aproape orice definiție este incompletă. Stilul include comportamentul, îmbrăcăminte, vocabularul, accentul, gestica și multe altele.

Unii au un stil bine definit și se folosesc de acesta pentru a obține anumite foloase. Realizează cât de important este să fii prezentabil și cât de mult contează prima impresie. De foarte multe ori nu ai ocazia de a deschide gura și de a rosti două cuvinte, iar singurul mod care îți poate permite să comunici cu o persoană este tocmai prin îmbrăcăminte, gesturi și tot ceea ce se vede.

Altfel spus, totul vorbește despre tine: hainele pe care le porți, modul în care gesticulezi, modul în care mergi, grimasele pe care le ai, modul în care reacționezi la anumiți stimuli, să numim asta stil, din nou.

 

Totuși, pentru a înțelege mai bine cât de important e stilul tău, să luăm un simplu element al stilului și să-l analizăm. Să vorbim despre bijuterii. Poate vi s-ar părea exagerat să începem cu zicala, de acum obositoare și mult prea folosită, „Spune-mi ce bijuterii porți și îți voi spune cine ești”. Să analizăm puțin câteva tipuri de bijuterii și să vedem ce spun acestea despre personalitatea persoanei care le poartă.

Colierele în formă de cerc. Se spune despre persoanele care poartă acest tip de bijuterii că sunt deschise la nou, aventuriere, open minded. Această explicație se aplică și în cazul cerceilor în formă de cerc, de dimensiuni mari.

Cercei, inele, coliere în forme neobișnuite, fie că e vorba de modul în care arată, fie că e vorba de materialele din care sunt construite, acestea spun despre persoana care le poartă că este nonconformistă și că îi place să fie diferită de majoritate.

 

De asemeni, analiza aceasta o putem folosi și pentru evalua materialele din care sunt construite bijuteriil pe care le poartă o persoană. În acest caz este discutabil pentru că aceasta vorbește despre statusul persoanei, de situația financiară, aceasta permițându-i să își achiziționeze anumite bijuterii. Este clar că o persoană are poartă doar accesorii din aur are un status mult mai ridicat decât o persoană care poartă doar bijuterii din inox. Depinde de foarte multe ori și de modul în care acea persoană își utilizează veniturile, poate câștigă foarte bine, dar nu dorește să iasă cu nimic în evidență și preferă în locul aurului un mix de bijuterii de inox și de bijuterii de argint, poate în locul unor inele din aur alb de cea mai înaltă calitate preferă niște inele de argint, dar nu pentru că nu și-ar permite să cumpere aerul, ci de foarte multe ori la mijloc este modestia.

 

Cred că au fost îndeajuns de multe exemple pentru a vă arăta modul în care stilul spune câte ceva despre fiecare om. Oricât am încerca să negăm faptul că prima impresie contează și adeseori în funcție de aceasta depinde modul în care evoluează relația cu o anumită persoană. Trebuie să remarcăm și faptul că prima impresie e greșită, fie că este bună, fie că este proastă, poate exista exista un decalaj între ceea ce este o persoane și ceea ce se dă sau pare, de aceea întotdeauna stilul unei persoane trebuie analizat din cât mai multe puncte de vedere pentru a ne forma o impresie cât mai apropiată despre realitate.

Lasă un răspuns