Ce să vizitezi în Viena?

Având în vedere faptul că perioada vacanțelor se apropie cu pași alerți, e timpul să vă facem o recomandare de destinație de vacanță, împreună cu recomandările legate locurile pe care le puteți vizita acolo. Dacă v-am mai vorbit de insule din Grecia, de Delta Dunării, acum a venit timpul să discutăm despre o destinație de vacanță din Austria, mai exact despre capitala Austriei: Viena.

Stema orașului Viena
Stema orașului Viena
Steagul orașului Viena
Steagul capitalei austriece

Un oraș cu o istorie care a marcat soarta Europei de-a lungul vremii, un loc unde s-au luat decizii tranșante, având aproape 2 milioane de locuitori și fiind al zecelea oraș ca mărime în Uniunea Europeană, Viena este în topul preferințelor turiștilor din întreaga lume, fiind unul dintre cele mai vizitate orașe ale Europei.

Orașul de pe Dunăre este renumit pentru curățenie, pentru modul în care orice detaliu din oraș este ordonat și pus la punct, cu o precizie germană, cum s-ar spune.

Orașul cu o suprafață de 415 kilometri, împărțit în 23 de cartiere, are o mulțime de obiective turistice, ai nevoie de câteva zile bune doar pentru a vizita principalele atracții turistice, dar dacă dorești să vezi în detaliu fiecare obiectiv din oraș ai nevoie de cel puțin o săptămână și… de o mulțime de bani de cheltuială. 🙂

Principalele obiective turistice din Viena
Principalele obiective turistice din Viena

În continuare vă vom enumera, pe scurt, cele mai importante obiective pe care nu trebuie să le ratați dacă vă veți deplasa în Viena:

 • Catedrala Sfântul Ștefan – o construcție definitorie pentru acest oraș, remarcabilă în special pentru stilul gotic în care a fost construită, dar și cu o poveste întortocheată, cu un final fericit și deosebit de arătos.
 • Catedrala Greco-Ortodoxă – renovată și modificată cu ajutorul finanțării unui boier de origine română, costruită de către împăratul Iosif al II-lea pentru grecii din capitala imperiului.
 • Schonbrunn – Un palat care a fost reședința familiei Habsburgilor, construit în rococo, având peste 1000 de camere, dintre care multe pot fi vizitate, dintre acestea remarcându-se tocmai camera lui Napoleon Bonaparte, acest castel servindu-i drept reședință pentru patru ani.
 • Catedrala Sfânta Barbara, care a avut în dependență un colegiu, locul unde au studiat majoritatea numelor importante care au adus un aer cultural nou Transilvaniei secolelor XVIII-XIX.
 • Ringul vienez, probabil cel mai frumos și important bulevard al Europei, pe acesta fiind situate cele mai importante și frumoase minunății arhitecturale.
 • Cimitirul Central din Viena, cel mai mare cimitir austriac și al doilea la nivel european. Aici își duc somnul de veci nume importante precum Schubert, Beethoven, Strauss și mulți alții.
 • Biserica Otto Wagner, proiectată către arhitectul care îi poartă numele, aparține curentului Art Nouveau și este de o frumusețe rară.
 • Palatul Hofburg – una dintre construcțiile care a servit drept reședință imperială de-a lungul vremii, poate cel mai important nume care a stat aici e Franz Joseph. Aici pot fi văzute multe obiecte marcante pentru istoria imperiilor din care a făcut parte Austria de-a lungul timpului.
 • Parcul de distracții Prater – un loc unde copiii se vor simți în largul lor, un loc imens în care turiștii, dar mai ales austriecii, își petrec o bună parte din timpul lor liber.
 • Muzeul Leopold – un obiectiv de dată nouă al Vienei, rezultatul al muncii asidue de ani de zile a urmașilor familiei leopoldine, concretizat în fine într-o expoziție ce însumează peste 6000 de obiecte ce pot fi văzute de către turiști.
 • Naschmarkt și Brunnenmarkt– cele două mari și renumite piețe austriece.

În continuare vom enumera și alte câteva obiective turistice despre care vă puteți informa și care merită să fie vizitate: Grădina Zoologică din Viena, Primăria, piața din fața Primăriei, unde e organizat an de an renumitul Târg de Crăciun de la Viena, Opera din Viena, Teatrul Național, Donau Turn, dar, nu în ultimul rând, casele marilor nume ale muzicii germane.

 

Dacă vă faceți probleme în ceea ce privește drumu către Viena, puteți opta pentru un bilet de avion, există curse regulate București-Viena, detalii aveți aici dacă sunteți interesați.

 

Am încerca să fim cât mai scurți și să nu plictisim prin informațiile pe care vi le oferim, așadar, dacă doriți mai multe informații despre Viena și despre obiectivele pe care le puteți vizita în cadrul Vienei, puteți arunca o privire pe siteul TripAdvisor, unde sunt centralizate (cu informații detaliate) cele mai importante atracții turistice ale Vienei.

Dacă până acum nu am fost destul de convingători și nu sunteți hotărât să vizitați Viena, vă lăsăm să vizionați un videoclip realizat cu o dronă, care surprinde Viena în toată splendoarea ei. Vizionare plăcută vă urăm! Și vacanță plăcută, oriunde ați petrece-o!

https://www.youtube.com/watch?v=gLQFy7XZLbI

Sursa imaginilor din articol: Wikipedia.

Lasă un răspuns