Ce ne-am face fără Facebook?

Panică, mare panică! În această dimineață Facebook, Instagram și alte câteva rețele de socializare nu au putut fi accesate. Un atac cibernetic stă în spatele acestei probleme, acesta fiind revendicat de către gruparea de hackeri numită Lizard Squad.

Reacțiile nu au întârziat să apară, lumea migrând pe Twitter și luând în râs situația în care se afla Facebook-ul.

Forumurile erau în delir, probabil birocrații și-au adus aminte că trebuie să găsească alte mijloace prin care să piardă timpul, ce s-ar face ei fără Facebook, ce ar mai lucra?

Nici nu știu ce să mai zic, văd pe zi ce trece că formele în care este utilizat Facebook-ul încep să fie din ce în ce… mai proaste, diferite de motivul pentru care s-a născut acest site.

Fluxul de informații din rețea a crescut enorm, a apărut un algoritm de filtrare a acestuia, a fost gândită o strategie de răspândire a postărilor din care să câștige și Mark, dar marea problemă pe care ar trebui să ne-o punem este calitatea informațiilor manipulate de către utilizatori. Imagini, videoclipuri, articole de pe nu știu ce siteuri, tot felul de astfel de prostioare. Cred că cea mai mare problemă este viralizarea, modul de manifestare a spiritului gregar în mediul online, probabil cel mai bun și recent exemplu este Ziua Izabelei, o prostie care a ajuns la o scară largă peste noapte.

 

Merită să mai avem parte și de astfel de experiențe, să vedem și noi cum reacționează dragii noștri prieteni când rămân fără Facebook. Nu vreau să fac acum pe lupul moralist, îmi pierd și eu timpul pe acolo, dar aș putea face aceleași lucruri și prin telefon, mail sau față-în-față, m-aș putea lipsi de această rețea de socializare, nu e decât un mijloc de care mă folosesc, nu am ajuns să fie un scop. Hmm… nu se știe niciodat’.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?