Ce maşină va câştiga titlul de World Car of the Year?

Ce maşină va câştiga titlul World Car of the Year? Cele trei maşini care s-au calificat şi au posibilitatea de a obţine titlul mondial de maşină a anului sunt: Audi A8, BMW Seria 5 şi Nissan LEAF. Acestea sunt cele trei maşini care s-au calificat, rezultatul final fiind comunicat pe data de 21 aprilie în cadrul Salonului Auto de la New York.

În continuare voi face câte o scurtă prezentare fiecărei finaliste.
AUDI A8

Prima din seria de trei finaliste ale premiului oferit maşinii anului este Audi A8. Audi A8 este mai mare decât BMW Seria 5 şi decât Mercedes S Class, fiind cea mai mare maşină din clasa din care face parte.

Maşina poate fi propulsată de un motor pe benzină FSI de 4,2 litri care dezvoltă 372 de cai putere şi propulsează maşina de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 5,7 secunde. Pe lângă această motorizare mai este disponibilă şi o altă motorizare V8 TDI de 4,2 litri care dezvoltă 350 de cai putere. Acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră se face în doar 4,5 secunde. Ambele modele sunt limitate electronic la viteza de 250 de kilometri pe oră.

BMW SERIA 5

A doua maşina care face parte din cele trei finaliste este automobilul BMW Seria 5 F10. Această maşină a fost lansată în luna noiembrie 2009, fiind disponibilă în mai multe variante de motorizare.

Cea mai puternică motorizare disponibilă este de 407 cai putere care sunt dezvoltaţi de către modelul 550i al cărui propulsor este unul V8 twin-turbo care este cuplat la o cutie de viteze în 8 trepte automată. Pe lângă această versiune mai sunt disponibile şi alte versiuni: 523i care dezvoltă 204 cai putere, 528i care dezvoltă 258 de cai putere şi 535i care dezvoltă 306 cai putere.

NISSAN LEAF

Ultima maşină calificată dintre cele trei este Nissan Leaf, o maşină electrică a cărei propulsor dezvoltă 107 cai putere prin intermediul a 48 de baterii litiu-ion. Această maşină este una electrică pură, dacă se poate spune aşa, adică această maşină foloseşte doar tehnologii electrice pentru a se pune în mişcare, fiind una dintre puţinel maşini care utilizează doar electricitatea pentru a se pune în mişcare, majoritatea maşinilor având şi un alt motor cu ardere internă care poate fi utilizat în momentul în care bateriile maşinii sunt descărcate. Această maşină este câştigătoarea titlului European Car of The Year anul acesta.

3 comentarii la „Ce maşină va câştiga titlul de World Car of the Year?”

  1. Pingback: Nissan Leaf Nismo RC | Mas Tun

Lasă un răspuns