Ce înseamnă last minute?

De mult timp în afara granițelor noastre și extrem de cunoscute și apreciate, ofertele last minute încep să își facă apariția și printre ofertele agențiilor de turism. Românii le privesc cu reticență și de multe ori aceste oferte sfârșesc fără ca prea multă lume să profite de ele.

Ofertele last minute sunt oferte făcute de către agenții de turism cu câteva zile înainte de plecare. Ofertele last minute pot aduce reduceri de până la 40-50%, depinde foarte mult de destinație și de agentul care face oferta.

Promoțiile last minute apar tocmai din dorința agențiilor de a acoperi toate locurile disponibile, iar în momentul în care nu sunt satisfăcuți de rata de rezervare sau ocupare, preferă să apeleze la ofertele last minute și să piardă din profit, decât să lase câteva locuri neocupate.

Alegerea unei oferte last minute prezintă și avantaje și dezavantaje, dar trebuie să le știi dinainte pe toate acestea și ți le asumi odată ce ai acceptat și achiziționat pachetul. Trebuie să știi că nu se pot efectua modificări în ceea ce privește pachetul pe care l-ai achiziționat, în primul rând. În al doilea rând, trebuie să știi că alegerea unei oferte last minute nu presupune neapărat servicii de proastă calitate, în general calitatea serviciilor este aceeași, dar cum am mai spus, aceste oferte apar din cauza ratei mici de ocupare, generată în general ori de perioada în care se desfășoarî sejurul ori de destinație. Uneori destinațiile nou apărute în ofertele agențiilor sau mai puțin cunoscute sunt evitate de către majoritatea clienților, de aceea poți profita de un last minute și poți pleca în vacanță cu niște costuri mult mai mici decât de obicei.

 

Momentan reducerile last minute nu sunt folosite prea des de către români, de aceea este un moment în care numărul ofertelor este foarte mare. În afară ofertele last minute sunt vândute imediat după ce sunt făcute publice, nu ai prea mult timp să te decizi și să faci o comparație cu alte oferte, acum sau deloc. 🙂 

 

Românii se tem de alegerea unor oferte last minute tocmai din cauza reticenței în ceea ce privește calitatea serviciilor. Aceasta este o problemă pe care agențiile de turism nu au rezolvat-o și bântuie de mult timp prin România, lipsa unei campanii de informare se simte. Puțini dintre cei care sunt în căutarea unor oferte înțeleg logica last minute-urilor, iar și mai puțini sunt cei care le achiziționează. În plus, ceea ce unii nu înțeleg este că ofertele last minute te scapă de bătăi de cap, te scapă de așteptatul la cozi în agențiile de turism și de cele câteva formulare lungi pe care trebuie să le completezi înainte de a pleca într-o vacanță, totul se petrece într-un timp atât de scurt încât îți este greu să realizezi că alaltăieri te aflai la muncă, iar astăzi ești în Grecia, Egipt sau Turcia, petrecându-ți vacanța alături de cei dragi. Tocmai în aceasta stă frumusețea last minute-ului, îți oferă o doză de adrenalină, o doză de palpitant pe care dacă reușești să o gestionezi cum trebuie, îți va aduce numai surprize plăcute, să nu mai spunem că aceste surprize se vor simți și în bugetul tău.

 

Dacă vrei stabilitate, vrei să știi că totul este stabilit dinainte, că totul e pus la punct și nu se poate întâmpla ca planurile să îți fie date de ceva peste cap, nu încerca o vacanta last minute. Deși… cred că niciodată nu poți spune niciodată, s-ar putea să fii mulțumit de serviciile oferite și ar fi bine să știi că toate aspectele legate de călătorie sunt la fel de bine puse la punct la fel ca în cazul unei vacanțe rezervate cu câteva luni înainte.

Lasă un răspuns