Ce este early booking?

Mai avem multe de învățat în materie de turism. Puțini dintre cei din care pleacă în vacanțe știu să profite de ofertele făcute de către operatori sau de către agențiile de turism, uneori acestea totalizând reduceri de peste 30-40%.

Dacă în urmă cu ceva timp scriam despre ofertele last minute, astăzi vă vom vorbi despre ofertele early booking. Așa cum se și subînțelege, cumperi pachetul cu mai mult timp înainte decât lansarea sezonului și a ofertelor obișnuite și obții un preț diferit de cel de catalog, evident, mai mic.

Totuși, este bine de știut faptul că aceste oferte early booking se supun anumitor termeni și condiții, precum plata anticipată a întregului pachet și imposibilitatea de a realiza gratuit modificări în ceea ce privește transportul, cazarea sau alte servicii. Aceste modificări se pot efectua, dar în schimbul unor taxe.

 

Dacă ultima dată spuneam despre ofertele last minute că sunt preferate de către cei care doresc aventură și le place neprevăzutul, acum, în cazul ofertelor early booking putem spune că sunt preferate de către persoanele care vor să aibă și cel mai mic detaliu planificat, vor să știe că totul este pus la punct și că nimic nu va fi în neregulă. Ofertele early booking nu doar că îți aduc un anumit confort atunci când te gândești la vacanță și la locul unde o vei petrece, în plus, asta îți aduce și niște economii în buzunare.

 

Aici putem discuta puțin despre încrederea pe care românii o au în aceste oferte, de scepticismul care există la nivelul conștiinței românilor cu privire la aceste oferte. „Sunt ele adevărate?”, „Sunt țepe astea, domnule, lasă-mă în pace!”, cam acestea sunt câteva dintre părerile românilor. Pe de o parte  e bine, numărul celor care sunt în căutarea unor astfel de oferte este mai mic, astfel cei care caută au de unde alege. Pe de altă parte, aceasta constituie un dezavantaj pentru cei care oferă pachete de vacanțe, iar în această privință cred că ar trebui să se realizeze câteva campanii de lungă durată, cu un impact mare, ce au ca scop informarea publicului despre aceste oferte. Nu numai că puțini știu de existența lor, dar dintre aceștia mulți nu au încredere în aceste oferte și nu se folosesc de ele pentru a obține un preț mai bun pentru vacanțele lor.

 

Fie că este vorba de oferte early booking, fie că este vorba despre oferte last minute, ar trebui să ne educăm în acest sens și să știm să le folosim inteligent pentru a obține prețuri cât mai mici. Trebuie să înțelegem odată pentru totdeauna că agențiile de turism doresc doar să vândă, nu doresc să ne păcălească, ci vor să câștige și ele, vor să câștigăm și noi, „win-win”, cum s-ar spune. Dacă au existat agenții de turism care nu și-au îndeplinit contractele, trebuie să înțelegem că acestea sunt cazuri izolate, nu trebuie să generalizăm acele situații, trebuie să conștientizăm că agențiile de turism țin la imaginea lor și își respectă clienții.

 

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știți în momentul în care alegeți o ofertă de tip early booking este că nu doar obțineți o reducere de preț, dar și puteți alege dintr-o gamă mult mai variată de oferte de vacanțe decât dacă ați fi încercat să faceți această achiziție în plin sezon sau cu puțin timp înaintea începerii sezonului.

Pe scurt, ofertele de vacanțe early booking merită.

Lasă un răspuns