Ce ascunde „scandalul Microsoft”?

S-a tot discutat despre scandalul Microsoft peste tot. Atât de multe detalii încât te pierzi printre ele și ajungi să nu mai știi către cine se îndreaptă acest scandal, uneltit de către forțe politice și ce are scopul doar de a detrona niște oamenii din niște funcții politice.

Explicația ar fi niște certuri interne, ceva nu a mai funcționat și a dat totul în vileag ori cineva nu a mai livrat banii către cine trebuia și protecția a dispărut. De asemeni, o altă ipoteză este presiunea externă, venită în special din partea serviciilor secrete americane care au tot pus presiune în ultimele luni pe autoritățile române în ceea ce privește acest scandal.

 

Trecând peste toate aceste aspecte, nu zic neimportante, dar destul de plictisitoare, le puteți găsi la prima căutare, iar dacă ajungeți și la a doua căutare reușiți să înțelegeți cine stă în spatele acestui scandal și vă faceți o idee despre circuitul banilor din acest scandal. Multe nume mari sunt implicate, iar mulți oameni polici importanți ar putea să cadă din cauza acestui scandal. Motivul? Aceeași campanie electorală și obișnuita-i manipulare. Lumea-l vede pe unul la TV inculpat într-un asemenea dosar, iar în funcție de aceasta își vor modela opțiunea electorală. Ori vor încerca să și-o schimbe ori o vor întâri și vor crede și mai mult în candidatul preferat de către ei de la început. Așa cum ziceam, trecând peste toate acestea, acest scandal ascunde o mare problemă a românilor: după ce suntem săraci, mai suntem și fățarnici și proști. La cât de săraci suntem nu ne permitem să cumpărăm licențe Windows și Microsoft Office. Oare cum pot învăța studenții și elevii italieni pe sistemul de operare Ubuntu și cum pot folosi programe de calcul tabelar și de editare a documentelor cu licențe gratuite, OpenOffice, spre exemplu (o bună alternativă pentru Microsoft Office)? Oare nu ne-am putea descurca și noi la fel de bine să utilizăm aceste programe? Am mai și rămâne cu niște bani pe care i-am putea investi în niște computere mai performante, oricum avem niște râșnițe preistorice în majoritatea școlilor.

Preferăm să dăm banii pe licențe (pe care nu le folosește nimeni) și să murim de foame. Aceștia sunt politicienii și avem o nouă dovadă de integritate. Nu e o generalizare, dar timpul ne tot arată că toți politicienii sunt la fel și că nu există oameni cu capul pe umeri în sistem.

Lasă un răspuns