Ce aduc schimbările Codului Rutier

După ce în ultimele zile s-au vehiculat în media schimbări ale Codului Rutier. Aceste ştiri vin în urma declaraţiei făcute de către Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, care a făcut o declaraţie publică legată de nişte eventuale schimbări ale regulamentului rutier românesc.

Schimbările enunţate de către Liviu Popa sunt legate de eliminarea sistemului actual de puncte, urmând ca locul acestuia să fie luat de către nişte amenzi foarte mari în cazul vitezomanilor. Pe lângă acestea Liviu Popa a declarat că în România se va introduce legea răspunderii obiective, care după modelul ungar ar trebui să scadă numărul accidentelor rutiere. Această lege s-ar adeveri cu zicala românească:”Nevasta şi maşina nu se împrumută”, mai exact această lege prevăzând că fiecare contravenţie rezultată în urma încălcării unei legi rutiere va fi primită acasă prin poştă de către proprietarul maşinii, urmând ca el să stabilească dacă el a fost la volanul maşinii sau altcineva, astfel reducându-se numărul contestaţiilor depuse de şoferi în instanţe, procesul verbal de contravenţie fiind executoriu.

O altă schimbare majoră ar fi că ridicarea permisului de conducere nu va mai fi efectuată aşa de uşor ca în acest moment, dându-se ca exemplu că pentru încălcarea liniei continue nu va mai fi ridicat permisul de conducere.

Lasă un răspuns