Câteva despre politică

Atâtea prostii se întâmplă în politica românească, încât ai putea scrie non-stop despre ea și nu te-ai plictisi, dar ai mai avea și subiecte pe care nu ai apucat să le tratezi.

Dacă am mai scris despre președinte și nazism, despre președinte și candidatul-agent sub acoperire, despre Macovei și eroarea 404 și despre multe altele, acum a venit rândul altor prostii la rând. V-am spus, politica românească e un izvor nesecat de gogomănii.

Pentru a nu mai scrie alte articole, adun aici toate comentariile legate de politică pe care am de gând să le fac. Sunt câteva evenimente, dacă pot fi numite așa, destul de importante, iar printre ele se numără atacuri la persoană (cele pe care le urăsc cel mai mult), dar și minciuni cu scop manipulatoriu.

O luăm ușor-ușor și rând pe rând vă voi prezenta toate cele „câteva despre politică”.

 

1. Monica Macovei și religia. Doamna Macovei e în stare de multe, ca orice politician român, pentru a obține câteva voturi. De data aceasta se leagă de religie și biserică. În primul rând, vrea ca religia să fie scoasă din școli și să fie înlocuită de istoria religiilor. (Precizez faptul că există deja opțiunea ca părinții să își retragă copiii de la ora de religie, dacă sunt atât de atei pe cât se dau). În al doilea rând, ea se tot ia de biserici și de religie, că Ponta și alți candidați se tot iau de religie doar pentru a obține niște voturi în plus și că nu îs atât de credincioși pe cât se dau (asta nu contest), dar ea nu face altceva decât să manipuleze lumea tot prin intermediul religiei, deci nu e nicio diferență între cei care sunt mândri că îs creștini și ea care se dă mare atee. Am observat că și ea face același lucru ca și restul: aruncă cu noroi în stânga și îndreaptă, ăla e așa, celălalt e altfel și celălalt nu a făcut ce a promis. Știm! Vrem doar să discutați față-în-față, fără promisiuni nebunești, vrem soluții. Nu vrem proști care să se bată în declarații, suntem sătui de așa ceva. Parcă doamna Macovei avea treabă cu dreptul, ea e cea care se laudă că băgat în închisoare jumătate de Românie, de ce bagă unde nu are nicio pregătire? Așa se trezesc toți deștepții și schimbă programele după bunul plac al tuturor inepților, iar manualele rămân la fel de proaste mereu, mita vine din partea editurilor și nimeni nu e interesat să mai modifice ceva pe undeva.

 

2. Ponta se ia de Iohannis și îi „recomandă” să nu se mai folosească de copiii în campania electorală. Din câte știu, Iohannis a avut o campanie de publicitate pe Internet în care reclama faptul că „România și-a alungat copiii din țară”, că nu i-ar educa și că nu le-ar oferi condiții normale. E drept, Iohannis a exagerat, dar nici Ponta nu e îndreptățit să declare așa ceva, dar măcar de s-ar fi limitat la asta, dar a mai adăugat și alte atacuri adresate lui Iohannis.  În timpul ăsta Iohannis e pasibil de incompatibilitate și s-ar putea să nu mai poată candida la alegerile prezidențiale. Baa dum tsss!

 

3. Cineva se ia serios de Iohannis în social media, nu îmi pot da cu părerea cine este, dar are campanii sponsorizate pe Facebook și a reușit să ridice pagina la aproape 1200 de likeuri. La prima vedere, ca om care experiență în social media, pot spune că în spatele campaniei se află un cunoscător, o persoană care știe cum se targetează un anumit segment de public, are campanii desfășurate pe aproape toate județele, acestea includ postări sponsorizate, fiecare cu o imagine personalizată. Atașez mai jos câteva printscreenuri de când a început campania, sunt din urmă cu vreo săptămână.

 

Nu îl susțin pe Iohannis, dar nu îmi place deloc ideea de a defăima pe cineva într-un asmemenea mod. Nu știu cine se ascunde în spatele acestei campanii, dar e o idee atât de proastă încât l-aș concedia fără nicio scuză pe cel care a avut ideea acestei campanii.

 

Dragi politicieni, dacă mă enervați vă scriu o scrisoare deschisă, că așa-i la modă! Opriți-vă odată din asemenea mizerii, învățați să vorbiți frumos și să țineți discuții în limita bunului simț, fără asemenea mizerii.

Lasă un răspuns