Câte ceva despre bijuterii

Bijuteriile sunt niște obiecte, pentru unii doar niște accesorii, lipsite de importanță, pentru alții au o semnificație foarte specială, sunt asociate unor locuri, unor persoane sau unor evenimente, stârnesc amintiri și sunt încărcate de emoții.

Deși rareori practicată în țara noastră, în alte părți se păstrează transmiterea unei anumite bijuterii din mamă în fiică, fiind practic un mit de trecere, copilul primind de la părinte bijuteria doar după ce dovedește trecerea unui anumit prag, spre exemplu după împlinirea vârstei maturității sau alteori în momentul în care se căsătorește. Aceasta arată ce valențe poate lua o bijuterie, să nu uităm totuși de modul în care acestea sunt utilizate în momentul căsătoriei și adâncile semnificații pe care acestea le au în momentul comuniunii spirituale dintre miri, dar despre aceasta am discutat într-un articol mai vechi pe care îl puteți găsi pe blog.

Deși în aparență lipsite de mesaj, bijuteriile transmit multe informații despre persoana care le poartă, despre felul acesteia de a fi, despre personalitatea acesteia. Pornind de la culori, continuând cu materialele din care sunt confecționate, până la formele de stilizare și dimensiuni, toate acestea transmit un mesaj. Aur, argint sau oțel inoxidabil? Perle, cristale sau imitații de pietre prețioase? Poate veți afirma că în primul rând că alegerea, preferința unei persoane pentru una dintre categoriile amintite anterior denotă puterea financiară pe care aceasta o are. E drept, așa este, dar nu rareori o bijuterie din argint sau oțel inoxidabil aleasă și asortată bine este mult mai arătoasă decât cea mai scumpă bijuterie din platină din acea categorie.

Să aruncăm o privire pe niște modele lantisoare argint. Am ales o poză la întâmplare, cu un lănțișor pe care l-am considerat eu mai simplu dintre cele prezente pe acel site. Prefer simplitatea, iar aceasta se reflectă foarte ușor, dar extrem de fidel în stilul pe care îl adopt.

Bijuteriile comunică multe despre stilul unei persoane, sunt practic un element care ne transmit cele mai multe informații la prima interacțiune pe care o avem cu o persoană, „prima impresie”, cum o numim în mod obișnuit. Mulți au tendința să spună că nu contează. Totuși, studii psihologice desfășurate de-a lungul timpului au demonstrat că o bună parte din comunicare este realizată la nivel non-verbal, dar dincolo de gesturi și alte părți ale comportamentului non-verbal, un rol important este jucat de către vestimentație și de către bijuteriie și accesoriile pe care persoana avută în vedere le poartă.

Trecând dincolo de aspectele menționate anterior, bijuteriile joacă un rol important în viața sentimentală a oamenilor. Să nu uităm că primul pas de dinainte de a schimba verighetele, e logodna, făcută tot prin intermediul unei bijuterii. Să nu uităm că înainte de acel inel au existat și multe alte cadouri, printre care cu siguranță și multe bijuterii, care au venit cu scopul de a întâri relația dintre cei doi.

Ajunge numai să spui cuvântul bijuterie și deja te gândești la ceva frumos, de valoare, cu o însemnătate specială, nu trebuie să dai mai multe detalii că deja gândul ți-a servit toate detaliile. Eleganță, prețiozitate, frumusețe, rafinament, toate acestea descriu bijuteriile dinainte de a le vedea sau analiza în vreun fel. Bijuteriile aduc un plus stilului unei persoane, aduc un suflu special, transferă din ceea ce au ele mai bun, dar cu o singură condiție, să fie alături de elemente pe care să le pună în valoare, nu care să le scadă din valoare. Aici este partea mai grea, iar unele persoane greșesc în această privință.

Lasă un răspuns