Capitalele europene interzic accesul automobilelor

După ce Ministerul Mediului a interzis în Franţa accesul automobilelor mai vechi de 12 ani în mai multe regiuni ale Franţei, această acţiune ia amploare şi tot mai multe administraţii locale iau decizia nu de a interzice accesul automobilelor vechi în oraşe, ci interzicerea totală a traficului auto în zonele centrale ale oraşelor sau impunerea unor taxe pentru a circula în zonele centrale.

Aceaste restricţii au fost impuse în special în marile capitale europene care doresc să mărească spaţiile verzi şi să reducă emisiile de CO2, astfel în Londra şi Stockholm s-au impus taxe pentru accesul în zonele intens circulate, în Elveţia măsurile luate sunt aspre, şoferi fiind defavorizaţi în trafic, pietonii fiind favorizaţi prin timpul de aşteptare foarte scurt de traversare a şoselei, aproximat la 20 de secunde.

În Elveţia este favorizat şi transportul în comun, astfel vatmanii pot schimba în orice moment culoarea semafoarelor, astfel încât oamenii să ajungă cât mai rapid la destinaţia dorită. Dacă măsurile luate în Elveţia vi se par aspre, ar fi bine să „aruncaţi” o privire în Norvegia unde guvernul a propus interzicerea comercializării automobilelor alimentate cu motorinî, benzină sau GPL în anul 2015. Această măsură nu afectează automobilele achiziţionate până la momentul respectiv.

Lasă un răspuns