Când ești tont…

Astăzi citeam presa, ca în fiecare zi. Nimic nou, știri despre unul, știri despre altul. Editoriale despre voturi, advertoriale despre anumiți politicieni, cel care a încercat să se omoare în Parlament a intrat cu mașina-ntr-o barieră de pe acolo și așa mai departe… Când dau de un titlu interesant despre 16 deputați care au intrat în greva foamei, „Nimic mai bun de-atât”, mi-am zis.

Să vă explic, 15 deputați care sunt membri ai comisiei care se ocupă de românii de peste granițe s-au alăturat unui alt deputat care se află în greva foamei de mai mult timp. Motivul: românii de peste granițe nu beneficiază de ajutor din partea statului român, nici Ministerul de Externe, nici Guvernul nu îi ia în seamă. Vedeți știrea integrală, nu am chef să vă povestesc mai multe, vă veți lămuri singuri. 🙂

 

Nu știu cum să vă zic, dar cred că împart aceeași părere cu voi (dacă ați citit știrea). Greva foamei nu este o soluție, nu în acest caz, atunci când ești deputat ai alte mijloace prin care te poți adresa autorităților și îți poți face cunoscut punctul de vedere. Dacă la un asemenea nivel nu ești luat în seamă, ce mai putem spune noi, ăștia mici și tâmpiți? Ce putem face pentru a ne lua cineva în seamă? Greva foamei e o soluție? În niciun caz, am fi fost morți de mult timp dacă am fi încercat.

 

Eu zic așa: dacă ești tont, ești inabil și nu știi cum să te descurci pe căi diplomatice, apelezi la greva foamei. Mă refer strict la situația acestor deputați, ei vor să se dea interesați de soarta românilor de peste granițe, doar e campanie electorală, ce prezidenția mea!

Știu că românii din afara granițelor sunt puși uneori în situații proaste de către statul român și sunt tratați rău, dar, am zis, mă refer strict la situația acestor deputați, la lecția de „profesionalism” pe care ne-o dau.

 

Domnilor, să nu existe alte soluții, oare? Acesta să fie ultimul mod în care vă puteți face auziți? Credeți că vă lua cineva în seamă? Vă zic eu dinainte, nu vă va asculta nimeni și nici nu veți obține ceea ce doriți, nimeni nu va adopta o lege la o inițiativă numită „greva foamei”.

 

Se pare că Mazăre faraonu’ nu-i singur, are însoțitori și cam toată politica într-acolo se-ndreaptă, așa oameni, așa măsuri! Mi se confirmă pe zi ce trece că politicienii îs… cum îs. Eu care ziceam că poate ne îndoctrinăm copiii că a fi politician înseamnă a fi hoț, dar cred că și DEX-ul are nevoie de câteva aduceri la zi în acest sens.

Lasă un răspuns