Cablu de fibră optică pe sub Pacific

Google se ambiționează din nou și anunță lansarea unui proiect de amploare, instalarea unui cablu de fibră optică ce va străbate Atlanticul.

Proiectul a fost denumit „Faster” și este realizat în colaborare cu 5 mari companii asiatice:  China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI și SingTel.

Conform ComputerWorld.com proiectul va costa în jur de 300 de milioane de dolari, cablul oferind o viteză de transfer de 60 de terabytes pe secundă. Aceeași sursă afimră și faptul că proiectul va fi gata în cea de-a doua jumătate a anului 2016.

 

De pe urma acestei legături de fibră optică dintre America și Asia vor avea de câștigat atât utilizatorii de Internet din aceste țări, cât și companiile din domeniu și siteurile.

Google investește destul de mulți bani în acest proiect, dar dacă avem în vedere toate posibilitățile de venit deschise de către creșterea vitezei de conexiune, această investiție este extrem de rentabilă. Parteneriatul cu cele cinci companii asiatice prezintă un avantaj atât prin faptul că aduce noi surse de finanțare în proiect, cât și prin faptul căî își face niște „aliați” în zonă. Legătura cu cele mai mari datacentere de pe continentul asiatic e extrem de importantă pentru ca această conexiune prin fibră optică să poată fi valorificată la maximum.

 

De asemeni, din acest proiect mai putem observa și faptul că toată lumea încearcă să se apropie de Asia. După problemele din Ucraina, nici până atunci nu prea bună prietenă cu vesticii, își îndreaptă politica și economia către țările orientale. Nu ar trebui să implicăm Google în politică, dar putem spune despre asiatici că au progresat extrem de mult și trebuie să le recunoaștem supremația în domeniul tehnologiei. Până la un moment am spus că totul se produce în China datorită mâinii de lucru ieftine, dar în ultimul timp și laboratoarele marilor companii din domeniul IT s-au mutat pe continentul asiatic sau și-au continuat munca în State sau Europa, dar au început să angajeze din ce în ce mai mulți asiatici.

Lasă un răspuns