Bunul simț a învins golănia și hoția?

Primele rezultatea ale alegerilor prezidențiale îl declară pe Klaus Iohannis câștigător. Din 5 exit poll-uri, 4 l-au declara câștigător. Chiar și institutul lui Vasile Dâncu, membru al PSD, recunoscut pentru precizia măsurătorilor sociologice din primul tur al alegerilor, l-a desemnat pe Iohannis câștigător.

Prima declarație a PSD-ului a fost dată de către Dragnea, mai târziu a ieșit Ponta și s-a recunoscut învins, unele guri spun că l-ar fi sunat personal pe Iohannis și l-ar fi felicitat pentru victorie. Momentan nu putem trage concluzii, mai sunt multe verificări de făcut și lucrurile ar putea s-o ia o cu totul altă întorsătură, deși nu cred că e cazul.

Urmează primele estimări BEC, urmează numărătorile paralele ale partidelor.

 

Să fi câștigat bunul simț? Să fi învins el golănia și hoția? Am uitat să afirm că aroganța lui Iohannis, despre care am mai scris, e dublată de un bun simț cavaleresc. Acesta s-a văzut în dezbateri. Poate n-a venit el foarte pregătit la dezbateri, nu a avut informații, dar a arătat că are cei șapte ani de acasă și știe să îi acorde celuilalt dreptul de a vorbi fără să-l întrerupă. Golănia și hoția s-ar putea să fi fost învinse.

Să asistăm, oare, la trezirea conștiinței la români? Să fi început spiritul civic să se resimtă după vreo o sută de ani în care a fost dispărut total?

Să fi avut vreun impact reacția societății civile la situația din dispora? Să fi fost dispora cea care a determinat creșterea lui Iohannis de la un tur la celălalt? Sau românii s-au trezit și și-au dat seama că golănia și hoția sunt egale cu roșul cu trei trandafiri și ar merita și altcineva o șansă?

Să fi fost mediul online un factor important în cadrul acestor alegeri? Dacă da, în ce măsură?

 

Acum… să vă aud, știu că ați decis că Iohannis e cel mai bun, sigur aveți ceva de comentat și despre el și puteți săi găsiți hibe în orice ar face. Da, da, voi cei care l-ați susținut! 🙂 Eu l-am susținut, dar nu foarte înfocat, doar pentru că îmi era frică de o Românie sub Ponta & co. Când l-am criticat am spus-o fără nicio reținere, când l-am susținut nu am făcut-o precum un aplaudac, ci am făcut-o pentru că o merita. Îmi rezerv dreptul de a rămâne la fel în continuare.

 

Sunt multe întrebări. Fiecare poate căuta răspunsuri și poate răspunde în felul lui acestora. Cert este că e pentru prima dată când vedem în România bunul simț pus mai presus de niște discursuri manipulatorii, dublate de pomeni electorale.

Lasă un răspuns