Brick Mansions vs District 13

Brick Mansions (2014) este un remake al filmului District 13, numele original în franceză fiind Banlieue 13, lansat în anul 2004.

Brick Mansions prezintă povestea unui cartier rău famat din orașul Detroit, condus neoficial de către liderul mafiei, Tremaine. Brick Mansions este înconjurat de ziduri și acolo nu sunt școli, spitale, secții de poliție, dar, în schimb, există violență, trafic de droguri și arme.

Tremaine este înconjurat de către un grup de „băieți răi”, care rezolvă prin violență orice conflict și scapă de orice adversar.

 

Afacerile lui Tremaine sunt încurcate de către Lino Dupree (David Belle), Tremaine încearcă să îl prindă, dar nu reușește, așa că își trimite oamenii să o prindă pe Lola (Catalina Denis), fost prietenă a lui Lino. Pe de altă parte, se află Damien Collier (Paul Walker), un polițist care încearcă să îl prindă pe Tremaine pentru că gruparea mafiotă pe care o conduce i-a omorât tatăl. Interesele celor doi se întâlnesc atunci când vine vorba de prinderea lui Tremaine, cei doi colaborând, până la urmă, pentru a-l prinde pe Tremaine.

 

Polițistul Collier este trimis în Brick Mansions pentru a dezamorsa o bombă cu neutroni, furată de către oamenii lui Tremaine. După multe lupte date împotriva oamenilor lui Tremaine, cei doi reușesc să o găsească pe Lola și să ajungă la bombă.

Se dovedește faptul că ofițerul Collier fusese trimis acolo, de fapt, pentru activarea bombei, nu pentru dezamorsarea ei. Cei doi, ajutați de către oamenii lui Tremaine, reușesc să dovedească adevăratele planuri ale primarului, care dorea distrugerea Brick Mansions pentru a construi un cartier rezidențial.

Zidurile care despărțeau Brick Mansions de oraș au fost dărâmate, iar viața din acest cartier rău famat începe să revină la normal.

Diferențele dintre Brick Mansions (2014) și District 13 (2004) nu sunt foarte mari, povestea din Brick Mansions nu deviază foarte mult de la cea din filmul lansat în urmă cu 10 ani. Nu se explică diferența de buget dintre cele două filme, Brick Mansions costând mai mult decât dublu față de District 13.

Brick Mansions este evaluat mai bine decât District 13 doar pentru că este ultimul film în care a jucat Paul Walker, dar District 13 merită să fie urmărit, în comparație cu Brick Mansions, care nu este decât o copie infidelă, un remake inutil, de care chiar nu era nevoie.

 

Deci, dintre comparația dintre Brick Mansions și District 13, cel din urmă câștigă detașat. Dacă aveți de ales între cele două filme, vă recomandăm să urmăriți District 13.

Lasă un răspuns