Bloggeri? Avem. Calitate? Nu prea curând!

Activez în online-ul românesc ca creator de conținut de prin anul 2010. De atunci prefer să stau pe margine și să observ cum se desfășoară lucrurile, văd bloggeri apărând și dispărând, văd bloggeri care au ajuns celebri și admir mereu brigada veche de bloggeri care își menține supremația.

Prefer să nu îmi revendic titlul de blogger sau mai știu eu ce altceva, prefer să nu mi se spună în niciun fel, observator imparțial poate.

 

Oricât ne-am amăgi și oricâte argumente am aduce, onlineul românesc duce lipsă gravă de calitate. Avem cantitate, avem bloggeri, avem ziare, avem agenții, avem tot ce vrem. Multe, dar puține creatoare de valoare, majoritatea își urmăresc scopurile și îndeplinirea lor cu orice preț, fără vreun gând la calitatea muncii.

 

Nu mă raportez neapărat la bloggerii din afara țării, dar când vezi aceeași rețetă de blogging printre a-listeri de acum 5 ani, ajungi să îți pui niște întrebări firești. Articole scurte, adesea cu atacuri la persoană sau controverse, o imagine-uă și ăsta-i articolul. S-ar părea că asta e rețeta perfectă pentru succes în onlineul românesc.

Admir bloggeri apăruți de 2 ani și cu trafic mare, dar care scriu mai mult despre modificările pe care le fac blogului, decât despre orice altceva: ba și-au schimbat tema, ba s-au mutat la o altă companie de găzdire, ba au mai modificat ceva pe nu știu unde. Ăsta e bloggingul românesc.

 

Avem bloggeri, dar calitatea nu dă semne să își facă apariția prea curând prin blogosfera românească. Sunt câteva tentative, așa cum au mai fost, dar tare mi-e teamă că se vor pierde pe drum și ori vor dispărea fix în momentul în care ating celebritatea ori vor renunța la calitate în schimbul pișcoturilor sau banilor.

 

Știu, sună mult prea românesc, dar așteptăm schimbarea să apară și în mediul online și să scăpăm de toate mizeriile și de toți cei care le produc. De asemeni, sunt conștient că ceea ce spun eu aici e o părere de care v-ați putea lipsi, nu e decât o altă voce care spune aceeași poveste plictisitoare pe care o tot auzim de câțiva ani.

Lasă un răspuns