Blackhat (2015)

Blackhat (2015)

Nick Hathaway, un hacker descurcăreț, a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a dat mai multe atacuri cibernetice. Acesta este recrutat de o echipă de specialiști IT formată de o colaborare a conducerii americane și chineze pentru a da de urma unui hacker care a atacat mai multe servicii publice.

Filmul are o acțiune palpitantă, aceasta desfășurându-se în diverse locuri din lume: Chicago, Los Angeles, Hong Kong și Jakarta.

Pe măsură ce echipa de specialiști se apropie tot mai multe de hackerul care este în spatele atacurilor cibernetice, aceștia descoperă tot mai multe motive pentru care acesta realizează aceste atacuri, dar și implicațiile pe care le-ar putea produce ducerea până la capăt a planurilor sale.

Printre toate acțiunile palpitante din film se înfiripează și o poveste de dragoste între Nick Hathaway, interpretat de Chris Hemworth, și Chen Lien, interpretată de actrița Wei Tang, o ingineră de sistem care face din echipa de specialiști care încearcă să dea de urma hackerului care a lansat seria de atacuri cibernetice, dar care este și sora lui Chen Dawai, conducătorul echipei care vine din partea guvernului chinez.

Un film de acțiune, cu accente de dramă și crimă, care reușește să te țină cu sufletul la gură și cu un deznodământ pe măsură. Deși filmul are o notă destul de mică pe IMDb, 5.4, merită văzut, reflectând o mică parte din cum se desfășoară viața unui hacker, dar, mai important, modul în care aceștia gândesc și lupta care se duce între ei.

Mai jos puteți vedea trailerul filmului Blackhat (2015):

Lasă un răspuns