Biroul – sanctuar al afacerilor

Biroul e un loc important pentru orice afacere, chiar dacă în ultima vreme se vorbește tot mai mult de freelancing și de munca de acasă sau de pe un șezlong de pe o plajă dintr-un paradis fiscal.

Departe de realitate aceste idei, biroul încă rămâne locul principal în care majoritatea business-urilor își desfășoară activitatea. Întreținerea biroului e importantă pentru angajații care desfășoară diferite activități în acel mediu, în plus, biroul rămâne unul dintre locurile în care se întâmplă cel mai des întâlniri cu clienții, astfel este importantă ambianța.

 

Orice detaliu contează, de la design și până la curățenie, orice aspect este important, acestea nu sunt decât mostre ale profesionalismului, un birou neîngrijit, cu pereți murdari și pardoseală neîngrijită nu vor face decât să îngreuneze și să complice și mai mult procesul de negociere.

Încă sunt persoane care se zgârcesc a face curățenie birou, care se zgârcesc la câteva sute de lei unei firme specializate în prestarea de astfel de servicii pentru a avea totul pus la punct. Totuși, este de tot râsul când în cadrul unei companii imense se face curățenie de două ori pe zi, cu câteva zeci de birouri, în timp ce în cadrul unei firme mici, să-i zicem „de apartament”, care are maximum 3 încăperi e mizerie și dezordine. Bineînțeles, putem găsi și explicații de natură economică, compania cu mai multe birouri permițându-și să plătească o companie specializată sau să angajeze o persoană care să se ocupe doar de curățenie.

Biroul a ajuns un sanctuar al afacerilor, un loc care prin definiție te duce cu gândul la afaceri. Cu siguranță printre factorii care influențează decizia unui client este și mediul în care se ia acea decizie, e foarte important să se simtă confortabil în locul unde se tranșează deciziile, iar acest factor stă în totalitate în puterea ofertantului, dacă decizia se ia în sediul său. Cu toate acestea, de multe ori oamenii de afaceri neglijează acest aspect și nu investesc în sediu, nici măcar în întreținerea celui existent, în unele cazuri.

 

Pentru cei care nu au chef să facă treabă au și soluții profesionale, sub forma unor abonamente, furnizate de către firme specializate în curățenie, care îți fac biroul lună instant, asta în schimbul unor sume acceptabile de bani. În funcție de nevoi, aceste firme care se ocupă de curățenie în birouri se adaptează și oferă soluții, astfel acestea pot face curățenie atât zilnic, cât și la un anumit interval de zile sau, pentru unii mai pretențioși, doar în week-end.

 

Lasă un răspuns