Binging – ideea neinspirată a zilei

Creativii români lovesc din nou, vreun hipster neinspirat a mai dat naștere unei inepții care s-a concretizat într-o campanie. Nefiind conectat la tele-realitate, am aflat târziu de campania Vodafone, am văzut eu câteva articol pe niște bloguri, dar nu le-am luat în seamă.

Pe lângă faptul că motorul de căutare Bing se bucură de reclamă gratis, binging-ul nu se înseamnă nici pe departe ceea la ce se referă cei de la Vodafone.

Binging-ul, prescurtare a „binge eating”, se referă la bulimia, care se manifestă prin momente în care nu te poți opri din mâncat. Orice sursă, orice dicționar ar fi citat, fie el și unul „urban”, de argouri, fie și unul cât se poate de formal, de serios, aceeași explicație o dau acestui termen.

Nici nu pot zice altceva, mi se pare o idee neinspirată. Mai penibil este că acest termen s-a răspândit și pe bloguri și social media (bineînțeles, cu injecțiile de „sponsorizări” din partea celor care susțin campania).

Poate neinspirată, poate lipsită de sens… poate ruptă de context. Cineva a văzut pe undeva utilizat acest termen, cu un anumit sens și s-a hotărât că i-ar fi și lui de folos pentru a crea o campanie. În fine, a ieșit o mare varză, un fail, dacă tot vorbim în englezisme.

E drept, există și termenul „binge watching”, departe de cel folosit de creatorii campaniei Vodafone, dar cred că de la acesta a pornit nebunia cu bingingul.

Eu nu mă pot opri din râs și încă mă gândesc că bingingul o fi vreu căutare pe Bing.

 

Eu propun o decizie «„binging”-ally corect», concedierea celor care s-au ocupat de crearea acestei campanii, de la primul până la ultimul. Sau, dacă nu, acordarea unei prime prin care să își cumpere mai mult din ceea ce fumează, că un om care nu fumează nu poate da naștere unei asemenea grozăvii. :)))

Lasă un răspuns