„Big Brother is watching you”

Legea securității cibernetice a trecut Senat, urmează să fie promulgată de către președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare.

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește această lege, unii o consideră utilă, ne va face să ne simțim în siguranță în mediul online, în timp ce alții își pregătesc bannerele pentru proteste.

Despre legea Big Brother s-a tot discutat în media, au existat două tentative ratate de a trece legea de forumul decizional, apoi a urmat și un răspuns din partea Curții Consituționale, dar ai noștri prieteni „de sus” nu se calmează. La îndemnul domnului Maior și al altor câțiva oameni aflați în funcții apropiate lui uneltesc împotriva libertății online. Nici până acum nu aveam noi cea mai permisivă legislație în ceea ce privește mediul online, dar această lege ne va îngropa, totul în numele „securității cibernetice”.

 

Update: Dacian Cioloș a declarat că atentatorii au folosit cartele prepay pentru a pune la cale atentatele din 2015-2016. Acesta cere adoptarea în regim de urgență a unor prevederi care să reglementeze achiziționarea cartelelor prepay prin Legea securității cibernetice.

 

Legea îi obligă pe providerii de servicii de Internet și telefonie să furnizeze informațiile legate de utilizatori la comanda serviciilor secrete, fără prea multe explicații, fără vreun fel de mandat sau altceva. Cu o mică precizare: se poate interpreta și în acest caz lege, ambiguitatea specifică legilor românești (și nu numai) fiind exploatată la maximum.

 

Nu aș avea nimic împotrivă cu această lege dacă aș putea să am încredere în acele instituții ale statului român. Aș fi de acord în totalitate, mi-aș da libertatea mea pentru binele celor din jur dacă aș ști că e pe mâna unor oameni competenți și integri. Dar știu bine că nu sunt așa, au existat abuzuri și nimic nu ne garantează că nu vor mai exista și în viitor.

 

Nu sunt de acord cu legea Big Brother și doresc să îi transmit un scurt mesaj domnului Klaus Iohannis: Domnule Președinte, online-ul v-a ales, online-ul vă va damna. Social media v-a ridicat, social media vă va coborî. Nu uitați aceasta. Faceți o alegere înțeleaptă, atât vă recomand.

Mulțimile v-au ajutat și v-au dus acolo, ele vă vor da jos.

Vă garantez.

 

Nu uita: „Big Brother is watching you!”.

Lasă un răspuns