Bernie Sanders și Internetul din România

Unul dintre candidații la președinția Statelor Unite ale Americii a stârnit un val întreg de glume printre români, după ce a spus că este inadmisibil ca Bucureștiul să aibă o viteză medie de Internet medie mai mare decât cea din America.

Deja au apărut propuneri de a extinde rețeaua Digi și în State, nu doar în „Belgravistan”. Au apărut și siteuri care măsoară viteza de Internet a vizitatorilor printr-o comparație între viteza Bucureștiului, generând meme-uri cu Bernie Sanders și cu mesaje amuzante, e vorba de Berniespeedtest.com, dezvoltat de către echipa Kinecto care s-a ocupat și de dezvoltarea aplicației Rage.

Bătălia e-n plină desfășurare pe Twitter, având în vedere că de acolo a pornit, dar de acolo s-a răspândit și pe Facebook și pe bloguri, știrea a ajuns și în presă și o întreagă degringoladă este în plină desfășurare.

 

Ca de obicei, nu puteau lipsi victimizanții, care au interpretat cuvintele lui Bernie Sanders precum o ofensă adusă de acesta la adresa României, axis mundi atunci când vorbim de dezvoltare, tehnologie și Internet, dar nici gând de așa. Mai degrabă ar trebui să o luăm în sens apreciativ din partea lui, critica fiind adusă mai mult la adresa Statelor Unite decât la adresa noastră, dacă interpretările apar și se duc departe-departe, asta depinde de imaginația celor care apreciază discursul lui Sanders.

 

Atât i-a trebuit americanului să zică ceva despre români, culmea, ceva care poate fi apreciat și ca o jignire la adresa țării noastre dragi, că deja a fost atacat și i-au sărit românașii în cap. Ne pare rău, băiete, dar la noi așa-i, toți avem Internet de calitate și toți îs zmei pe net, nu știm cum stau treburile în Statele tale, dar la noi…

Lasă un răspuns