Bernie Sanders și Internetul din România

Unul dintre candidații la președinția Statelor Unite ale Americii a stârnit un val întreg de glume printre români, după ce a spus că este inadmisibil ca Bucureștiul să aibă o viteză medie de Internet medie mai mare decât cea din America.

Deja au apărut propuneri de a extinde rețeaua Digi și în State, nu doar în „Belgravistan”. Au apărut și siteuri care măsoară viteza de Internet a vizitatorilor printr-o comparație între viteza Bucureștiului, generând meme-uri cu Bernie Sanders și cu mesaje amuzante, e vorba de Berniespeedtest.com, dezvoltat de către echipa Kinecto care s-a ocupat și de dezvoltarea aplicației Rage.

Bătălia e-n plină desfășurare pe Twitter, având în vedere că de acolo a pornit, dar de acolo s-a răspândit și pe Facebook și pe bloguri, știrea a ajuns și în presă și o întreagă degringoladă este în plină desfășurare.

 

Ca de obicei, nu puteau lipsi victimizanții, care au interpretat cuvintele lui Bernie Sanders precum o ofensă adusă de acesta la adresa României, axis mundi atunci când vorbim de dezvoltare, tehnologie și Internet, dar nici gând de așa. Mai degrabă ar trebui să o luăm în sens apreciativ din partea lui, critica fiind adusă mai mult la adresa Statelor Unite decât la adresa noastră, dacă interpretările apar și se duc departe-departe, asta depinde de imaginația celor care apreciază discursul lui Sanders.

 

Atât i-a trebuit americanului să zică ceva despre români, culmea, ceva care poate fi apreciat și ca o jignire la adresa țării noastre dragi, că deja a fost atacat și i-au sărit românașii în cap. Ne pare rău, băiete, dar la noi așa-i, toți avem Internet de calitate și toți îs zmei pe net, nu știm cum stau treburile în Statele tale, dar la noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *