Beneficiile asigurării de călătorie

Ne aflăm în perioada în are elevii și studenții sunt în vacanță și în care majoritatea familiilor pleacă în concedii. Cu siguranță atenția tuturor este centrată pe altceva, numai pe lucrurile neprevăzute care se pot întâmpla într-o vacanță nu.

Indiferent de destinația de vacanță aleasă, orice turist poate opta pentru o asigurare de călătorie, un tip de asigurare destul de puțin utilizat la noi în țară și, de asemeni, foarte puțin promovat, dar de o importanță extremă atunci când alegem o destinație de vacanță care prezită riscuri mari. Aceasta nu numai că ne dă o stare de liniște și relaxare, dar ne și ține departe de costuri mari, precum cele de spitalizare în cazul unui accident. Să nu uităm, totuși, că sunt țări în care serviciile medicale sunt foarte scumpe, cum ar fi Statele Unite ale Americii, iar costul unei intervenții medicale de urgență, împreună cu câteva zile de spitalizare și medicația de rigoare ar putea crește costurie vacanței cu vreo câteva mii bune de dolari. Dar nu numai aceste costuri sunt suportate de către o asigurare de călătorie, pe lângă aceasta mai pot fi asigurate și pierderea bagajelor, anularea sau amânarea vacanței, cheltuielile legale, pierderea sau deteriorarea bunurilor și actelor în timpul călătoriei. Toate acestea depind de înțelegerea pe care o aveți cu asiguratorul, de asemeni, trebuie aruncată o privire atentă asupra clauzelor asigurării de călătorie, există anumite limitări, spre exemplu, pot fi asigurate bunuri doar până într-o anumită valoarea sau anumite servicii de urgență nu sunt suportate de către asigurator.

De asemene, bine de știu este și faptul că există două tipuri de asigurări de călătorie: o asigurare unică, care este valabilă doar pentru o anumită călătorie, care are loc într-o perioadă clar definită, sau asigurarea de călătorie pentru o perioadă mai îndelungată de timp (lunară anuală, trimestrială, semestrială, depinde de ofertele pe care vi le face asiguratorul), care este valabilă pentru toate călătoriile pe care le efectuați în perioada în care este valabilă asigurarea de călătorie, dar pentru aceasta puteți intra aici și cere mai multe detalii.

 

Deși nu suntem familiarizați cu asigurările de călătorie, am face bine să ne interesăm de ele și să întrebăm companiile noastre de asigurări sau pe funcționarii din agențiile de turism, iar aceștia cu siguranță vor veni cu niște recomandări. 🙂

Lasă un răspuns