Băi, inteligenților!

Scriam despre decizia importantă pe care o au de luat frații noștri de peste Prut, dar simt nevoia să fac o mică intervenție, nu mai suport prostia unora pe care îi văd pe posturile românești de televiziune.

Se tot pomenește despre diaspora și despre influența pe care aceasta a avut-o asupra alegerilor prezidențiale din România. Am scris și despre aceasta la un moment, îndrâznind să numesc acest fenomen efectul diaspora. Acum aud anumite voci, de la numite canale de televiziune românești, prefer să nu dau nume, spunând că Republica Moldova ar putea fi salvată de diaspora, făcând apel la moldovenii de peste granițe să voteze pentru a putea schimba soarta țării.

 

Băi, inteligenților! Ceea ce s-a întâmplat în România a fost un caz izolat, generat de către un anumit context, iar acțiunea acestor factori conjugați a dus la un rezultat. Reproducerea acestor condiții este aproape imposibilă, asta trebuie să înțelegeți, au fost proteste, a fost nepăsarea din partea unora, implicare, compasiune și înțelegere din partea altora, au fost cozi, au fost intervenții din partea celor care au stat la acele cozi pentru a vota, au fost tinerii, a fost o vacanță nemeritat, au fost multe altele. Lipsa vreunuia dintre toți acești factori ar fi putut duce la pierderea alegerilor de către Klaus Iohannis. Toți acești factori au apărut organic, spontan, unii au profitat de pe urma lor, alții au pierdut din cauza lor. Asta nu înseamnă că acești factori pot produce vreun impact major asupra alegerilor dintr-o altă țară.

 

Vă rog eu, domnilor inteligenți, nu forțați nota, lăsați-o așa cum este și căutați-vă subiecte serioase de discutat. Sau… dacă vreți să discutați așa ceva, faceți o mică analiză înainte să deschideți gura și să le dați speranțe deșarte unora. De aici este foarte ușor de comentat, la dat sfaturi se pricepe oricine, dar numai oamenii de acolo din zonă știu cât de greu este acolo. Măcar din bun simț opriți-vă și mulțumiți-vă doar cu faptul de a-i îndemna să meargă la vot și de a le recomanda să facă o alegere responsabilă, nimic mai mult!

 

Trist este că mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor, iar sondajele îi poziționează pe comuniști pe primele locuri, iar prezența la vot este cea mai mare în zonele în care pro-rușii au o influență importantă și se știe că sunt predominanți.

Lasă un răspuns