Campania pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale e pe sfârșite. Mai e o zi, timp în care nu se mai pot schimba multe lucruri, hoțiile, șmecheriile, pomana electorală au fost făcute, vor sta cu mâinile în sân și vor aștepta. În fine, pe sfârștiul campaniei a venit o veste, un cadou, pentru o altă categirue de milogi: studenții.
În ultimele zile numai despre asta s-a discutat în presă și prin facultăți: se fac sau nu se fac ore vineri și luni? A venit legea, au urmat comentariile celor care conduc universitățile, unii au comentat, alții au tăcut, fiind susținătorii ascunși ai celor care au făcut cadoul milogilor.
Motivul pauzei (nemeritate): studenții trebuie să meargă acasă să voteze, să nu mai fie probleme, precuma au fost în primul tur. O prostie, dragilor!
Multe s-au speculat și încă se speculează despre această mini-vacanță și scopurile pentru care a fost ea dată. 🙂
Sunt trei mari ipoteze pe care le am eu în vedere, s-ar putea să fie mult mai multe sau am putea să dezvoltăm din acestea multe alte ipoteze, dar să o luăm sistematic și să le enumerăm:
- un anumit partid, prefer să nu îl precizez, deși vă dați seama cu siguranță despre ce partid e vorba, dorește să scape de proteste și le oferă 4 zile libere studenților pentru a scăpa de protestele anunțate în majoritatea orașelor. Trebuie să avem în vedere faptul că majoritatea dintre protestatarii care au ieșit săptămâna trecută în stradă au fost studenți, iar de această dată ei sunt expediați acasă doar pentru a putea sta liniștiți cei din partid. Totul sub pretextul votului acasă.
- așa cum am zis, e un cadou pentru studenți, iar cei care au formulat proiectul de lege așteaptă răsplata din partea studenților, poate, poate mai ciupesc și ei un vot de undeva. E și acesta un punct de vedere, merită luat în seamă 🙂
- a treia ipoteză tot cu manipularea opțiunilor electorale ale studenților are legătură. Se știe că tinerii votează cu se știe cine. Prin această mini-vacanță lor li se permite să meargă acasă și să se întâlnească cu ai lor. Se știe bine, și în acesta caz, că cei de vârste mai înaintate au o cu totul altă opțiune. Ei bine, prin această mică vacanță s-ar putea ca unii studenți să își schimbe opțiunea electorală. Vot cu vot s-ajunge la conducerea, orice milog contează!
Acestea sunt doar trei dintre ipotezele care mi-au trecut prin cap atunci când am auzit de această absurditate de lege.
Nu există nicio justificare, de niciun fel, pentru adoptarea ei. A fost dată și ea… drept cadou pentru milog.
Vorba ‘ceea: „Avem cadouri pentru orice milog!”
Avem ceasuri, avem găleți, avem pixuri, avem brichete și sacoșe. Mai nou… cică… și tigăi. Dar în ele ce punem?