„Autoritățile au fost luate prin surprindere”

Acum câteva zile a nins pentru prima oară în această iarnă. A fost un cod galben de ninsori pentru câteva județe, se știa cu cel puțin 24 de ore înainte că va ninge în acele zone.

Bineînțeles, meteorologii sunt degeaba și nu îi ia nimeni în seamă, iar avertizările lor sunt emise după ureche, nu au nicio legătură cu realitatea.

Așa ne-am trezit cu zăpadă destul de mare în unele zone ale țării, adică vreo 5-6 centimetri. Ca de obicei, nu se putea ca totul să se desfășoare fără probleme, „autoritățile fiind luate prin surprindere”.

Nu e de ajuns că perioada în care suntem sunt așteptate ninsori, e ceva specific sezonului, dar pe lângă asta a mai fost emisă și o avertizare meteorologică, deci autoritățile trebuiau să intre în gardă și să fie pregătite.

Vorba unui geniu al României: „trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Oricât de târziu ar veni iarna și oricâte ar veni din partea oricui, autoritățile vor fi luate prin surprindere. A devenit o reacție obișnuită în fața oricărei situații de urgență, e deja un automatism.

 

Râdem cât râdem, dar la un moment dat se cam instalează tristețea. Când te gândești că în fiecare an se repetă aceeași poveste, nu prea-ți mai vine să râzi. Nu știu dacă asta se leagă în vreun fel de tranziția despre care ziceam acum ceva timp, dar cu siguranță e un eșec în încercările noastre de a rezolva anumite probleme. Și să nu zicem că e un caz izolat, la fel se întâmplă în situații de cu totul altă natură, nimeni nu este pregătit pentru așa ceva și reacțiile întârziate produc tot felul de efecte neașteptate.

Lasă un răspuns