Automobilele înmatriculate în Bulgaria ar putea fi confiscate

Autoritățile bulgare au anuțat că automobilele înmatriculate în Bulgaria pe numele unor cetățeni ce nu și-au plătit taxele și impozitele ar putea fi confiscate în momentul în care trec granița și intră în Bulgaria.

Autoritățile au luat această decizie după ce au descoperit mai mulți posesori de automobile care detine zeci sau sute de automobile, dar nu și-au plătit taxele pentru acestea. În total, conform unor ziare bulgare, autoritățile bulgare doresc să confiște în jur de 35000 de automobile. Aceste confiscări nu sunt cauzate doar de neplata taxelor, ci și se bazează și pe suspiciuni de evaziune fiscală, proprietarii acestora fiind suspectatți de faptul că nu-și declară veniturile pentru a nu plăti impozite.

Autoritățile bulgare aproximează că evaziunea fiscală realizată prin această metodă la 250,000 de euro, nefiind estimat un numar exact de automobile ce vor fi confiscate pentru ca statul bulgar să-și recupereze paguba. Nu se pot face estimări deoarece automobilele au valori diferite, iar aproximările în ceea ce privește numărul de automobile ce ar putea fi confiscate nu ar fi relevant.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns