Audi A8 Hybrid

Primele imagini şi informaţii oficiale despre versiunea de serie a Audi A8 Hybrid au fost furnizate de către oficialii companiei. Automobilul este bazat pe conceptul cu acelaşi nume lansat în anul 2010 la Geneva.

Versiunea de top a automobilui va fi echipată cu un motor TFSi de 2 litri ce dezvoltă 211 cai putere şi de un alt motor electric, alimentat cu baterii litiu-ion. Împreună cele două propulsoare dezvoltă 245 de cai putere. Sistemul hibrid de propulsie este conectat la o transmisie automată ZF în 8 trepte. Consumul declarat de către producător este de 6,6 litri la 100 de kilometri.

Audi A8 Hybrid poate funcţiona în trei moduri: D – un mod ce utilizează cele două propulsoare proporţionat; S – modul sportiv care poate atinge cele mai înalte performanţe şi EV – modul în care automobilul este propulsat în totalitate de motorul electric, oferind o autonomie de 3 kilometri, atingând viteza maximă de 60 kilometri pe oră.

Automobilul va fi lansat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, urmând să fie disponibil achiziţionării de la începutul anului 2012.

Sursa: Motorstory.ro

Lasă un răspuns