Audi A6 Hybrid

Audi a dezvăluit primele informaţii despre Audi A6 Hybrid. Automobilul va consuma 6,4 litri la 100 de kilometri şi va emite 146  g CO2/km.

Automobilul este echipat cu două propulsoare, unul electric şi unul cu ardere internă. Propulsorul cu ardere internă este cel clasic de 2 litri TFSI ce dezvoltă 211 cai putere, iar cel electric ce utilizează baterii litiu-ion şi dezvoltă 45 de cai putere. Transmisia aleasă de către producătorul german este automată în opt trepte.

Autonomia oferită de către propulsorul electric este de 3 kilometri la o viteză constantă de rulare de 60 de kilometri pe oră. Sistemul hibrid oferă trei moduri de rulare, şi anume: EV ce presupune rularea doar pe baza propulsorului electric; un alt mod este D ce presupune rularea utilizând ambele motoare şi ultimul mod este S, un mod de rulare sportiv.

Viteza maximă atinsă de automobil utilizând propulsorul electric este de 100 de kilometri pe oră, iar utilizând sistemul hibrid atinge 100 de kilometri pe oră în 7,3 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 238 de kilometri pe oră.

Sursa: Insideline.com

Lasă un răspuns