Audi A3 E-tron

Audi a prezentat oficial noul concept care a fost denumit A3 e-tron, conceptul fiind bazat pe automobilul A3 Sportback care este produs în serie. Noul concept, după cum ar spune unii, vine din partea Audi după lansărila celor de la BMW care au lansat clasa „i”.

Conceptul este echipat cu un motor electric care este capabil să dezvolte 136 de cai putere, motor care este conectat la o cutie de viteze automată cu un singur raport, tracţiunea fiind transmisă pe puntea faţă a automobilului. Acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră A3 e-tron o face în 11,2 secunde, iar autonomia oferită de către baterii este de 140 de kilometri.

Noul concept vine cu trei moduri de rulare care sunt puse la dispoziţia clientului, şi anume: normal, eficient şi dinamic, automat rezultând că în momentul în care şoferul a ales modul de rulare dinamic autonomia maşinii scade, în celelalte două moduri autonomia menţinându-se la nivelul standard.

O încărcare completă a bateriilor litiu-ion durează nouă ore în cazul în care sursa de alimentare este de 240 de Volţi, existând şi o altă opţiune de încărcare a bateriilor la tensiune de 380 de Volţi, încărcarea completă în acest caz durând în jur de patru ore.

 

 

Lasă un răspuns