Au căzut și imperii…

Inconștiența unora nu are limite, iar noile vești despre prinderea în flagrant a lui Sorin Oprescu luând mită, îl transformă pe acesta în șeful incoștienților. Nu cred că ești întreg la minte când știi că unul dintre consilierii tăi a fost prins luând mită în urmă cu trei, iar acum faci și tu același lucru.

Au căzut și imperii, de ce nu ar putea pica și primarul capitalei? Eh, ce și-o fi imaginat el, 25000 de euro îs mărunțiș, nu intră DNA-ul pe fir pentru o sumă atât de mică, punem totul la cale într-un weekend, nimeni nu va ști nimic, totul se va desfășura în liniște. Nu a fost deloc să fie așa, un flagrant a rezolvat totul, iar azi, chiar în momentul ăsta, mai sunt în desfășurare câteva percheziții care au legătură tot cu acest dosar de luare de mită și de trafic de influență.

Din primele știri oferite de către DNA, am vorbi de o rețea dezvoltată în interiorul primăriei capitalei care vindea contracte anumitor companii în schimbul unor procente din valoarea brută a acestora (sume de bani care erau împărțite între funcționarii primăriei). Pe scurt, executantul lucrărilor rămânea cu 30-33% din valoarea contractului, în timp ce restul banilor îi redistribuia către cei care l-au ajutat să obțină contractul. Se pare că din aceste contracte și Sorin Oprescu obținea 10%.

 

A mai picat un corupt, nimic nou. Totuși, cât de inconștient trebuie să fii pentru a comite o asemenea faptă? Să nu credem în acest condiții că s-a ajuns în momentul în care acest domn, care e primarul capitalei, nu se mai teme de nimeni și de nimic și se crede atotputernic?

 

Nu pot să mă abțin să nu fac o remarcă legată de entuziasmul utilizatorilor rețelelor de socializare, mulți sunt dispuși să participe la o petrecere în care să sărbătorească arestarea lui Sorin Oprescu. Mi se pare oarecum amuzant, în rest nu scoate nimeni niciun cuvânt împotriva lui, acum se trezesc toți să urle împotriva lui, a fost nevoie de arestare pentru ca toți anti-oprescienii să iasă la suprafață. Și-s mulți fericiți. Atât de mulți încât nu prea vezi altceva pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns