Artega SE

Artega a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva noul său supercar electric denumit SE. Noul automobil lansat de către cei de la Artega ar putea fi un adversar al automobilului Tesla Roadster.

Noul model este propulsat de către două motoare electrice, câte unul pe fiecare roată, împreună motoarele dezvoltând o putere de 380 de cai putere. Noile motoare sunt atât de puternice încât dezvoltă performanţe mai bune decât cele dezvoltate de către modelul propulsat de un motor pe benzină.

Maşina accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră într-un interval de timp de 4,3 secunde, iar viteza maximă pe care o atinge acest automobil este de 250 de kilometri pe oră. Denumirea maşinii este prescurtarea Sport Electric, această maşină fiind bazată pe modelul Artega GT care este propulsat de un motor termic. Masa maşinii este de 1400 de kilograme, aceasta însemnând că performanţele maşinii sunt datorate într-o importantă parte masei maşinii care este considerabil de mică.

Propulsoarele electrice ale acestei maşini sunt alimentate de baterii litiu-polimer cu

o capacitate de 37 de KWh. Autonomia acestui automobil declarată de către oficiali

este de 300 de kilometri, iar o reîncărcare completă a bateriilor propulsorului durează în jur de 90 de minute.

Acest autoturism este un concept, dar este posibil ca această maşină să ajungă să fie produsă în serie, asta dacă s-ar întâmpla numărul de unităţi produse va fi unul mic.


Lasă un răspuns