Apa Nova și mania supravegherii

Se știe foarte bine că orice organizație își supraveghează angajații, iar această supraveghere se face în două forme, una prin care niște supervisori se ocupă de urmărirea îndeaproape a activității angajaților și o alta prin rapoarte și tot felul de hârtii prin care angajații justifică tot ceea ce fac la muncă, pentru ce își iau salariul.

Astea îs chestii teoretice, dar există o steluță, care spune că supravegherea aceasta se limitează doar la locul de muncă, viața privată e altceva și trebuie respectată.

Se pare că cei de la Apa Nova au înțeles greșit ideea de supraveghere și au dus totul la extrem, și-au creat propria divizie de supraveghere formată din foști angajați ai Serviciului Român de Informații și, în plus, au mai angajat și o firmă de pază și protecție, care să mai împartă atribuțiile cu echipa de securiști moderni ai companiei Apa Nova.

 

Un nou semn al nivelului la care poate ajunge prostia unora vine din partea scandalului în care a fost implicată Apa Nova. Motivele pentru care conducerea firmei a apelat la toate acestea nu sunt foarte clare în acest moment, dar tot mai mult se conturează ideea ascunderii fărădelegilor din interiorul companiei. Corupții pot ajunge să facă multe, mai ales dacă resursele pe care aceștia le au la îndemână sunt mari, cu cât acestea sunt mai multe, cu atât aceștia sunt dispuși și mai mult să plătească și mai mult pentru a părea basma curată. Nu a fost și cazul companiei Apa Nova, nemiloasa Direcția Națională Anticorupție făcându-și treaba și de data aceasta. Poate sunt eu un caraghios, dar sunt mândru de activitatea DNA, parcă mă simt mai bine când văd câte un caz de corupție dejucat.

Lasă un răspuns