Anvelopele all season

anvelopa-all-seasonO problemă sezonieră a posesorilor de automobile este schimbul anvelopelor. Sunt persoane care dețin mai multe mașini, iar pentru a nu schimba anvelopele mașinilor pe care le folosesc mai rar caută tot felul de soluții. Unii aleg să folosească mașinile doar iarna fără să o scoată iarna din garaj sau invers, să o folosească doar vara, fără a o scoate pe străzi pe timpul iernii.

Una dintre soluțiile accesibile pentru oricine, fără creșterea costurilor. este achiziționarea și echiparea mașinilor cu anvelope all season. Ele sunt o soluție foarte bună, putând fi folosite atât pe timp de iarnă, cât și pe timpul iernii.

Anvelopele all season au și dezavantaje, printre care durata mai redusă față de celelalte tipuri de anvelope și nivelul de zgomot puțin mai ridicat față de celalte tipuri de anvelope, dar acestea sunt neimportante față de marele avantaj al acestor anvelope – folosirea lor în toate cele 4 sezoane ale anului.

Anvelopele all season sunt foarte ușor de recunoscut, fiind notate cu simbolul M+S (mud and snow, noroi și zăpadă), dar este posibil ca unele anvelope de acest fel să aibă și alte simboluri, precum ALL SEASON, patru pictograme pentru a reprezenta cele 4 anotimpuri ale anului, simbolul alpin (acel munte cu un fulg în interior) sau combinații dintre toate acestea.

Prețul anvelopelor all season este puțin mai ridicat față de anvelopele de iarnă sau de vară, dar diferența nu este mare.

Anvelopele all season sunt soluția perfectă pentru a scăpa de schimbarea anvelopelor la începutul verii și începutul iernii, mai ales la începutul iernii, având în vedere legislația în această privință din România care obligă șoferii să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă.

Există mai multe mituri despre anvelopele all season, dar toate au fost demontate și demonstrate ca fiind false sau doar parțial adevărate. Este vorba de mituri precum că anvelopele dedicate tuturor anotimpurilor sunt de fapt anvelope de vară, dar sunt fals vândute și folosite pentru iarnă, dar s-a demonstrat de mai multe ori că sunt eficiente și pe timpul iernii, cât și pe timpul verii.

 

Sursă imagine: AnvelopeB.ro

Lasă un răspuns