Antena 3 nu mai e aici.

Un are circ s-a iscat pe posturile de televiziune ale Antenelor, după ce Fiscul a notificat posturile Antena 1 și Antena 3 să evacueze sediul în care își desfășoară activitatea, dându-le un termen de cinci zile.

Bineînțeles, că de aici și până la pornirea unei debandade generale pe acele posturi nu a fost decât un pas, apărând tot felul de „vedete” ale postului de televiziune care încercau să acuze abuzurile autorităților românești, venind cu tot felul de argumente din texte ale legii, considerând această încercare a ANAF-ului drept un atentat la adresa libertății presei și tot felul de astfel de povești, țesute foarte întortocheat și spuse pe un ton deloc pașnic, de-a dreptul „otevizat”, am putea spune.

„Execuție, nu executare. Sistemul securist vrea să ne omoare.”, a titrat Badea un articol de pe blogul său personal. Articolul are doar câteva rânduri, iar Mircea Badea propune două soluții rezonabile pentru a rezolva problemele pe care posturile de televiziune le au cu ANAF-ul: plata unei chirii sau creșterea termenului de evacuare, astfel încât televiziunea să își poată muta sediile.

Badea, Gâdea, Ursu și Grecu sunt doar câțiva dintre cei care participă la acest ritual de deplângere a sorții Antenelor, totul fiind televizat și cu o audiență mare, conform cifrelor raportate.

Se întâmplă acolo un ritual greu de digerat, de o penibilitate inimaginabilă, se pare că televiziunea nu se lasă bătută ușor și deja ce se întâmplă acolo ia valențele unor discursuri (aproape) insurgente, cu critici la adresa statului de drept și așa mai departe. În fapt, Antenele, să le numim generic, știau de mult timp de existența acestei situații delicate și au mai fost puse în situații asemănătoare acum ceva timp, dar fără a fi vorba de un ordin de evacuare atunci. Acum se pare că totul este mult mai serios și autoritățile nu prea mai sunt dispuse să facă concesii.

Whoop-whoop, răspunzând unei întrebări consacrate, Antena 3 nu mai e aici. Sau mai e, dar pentru foarte puțin timp, s-o lăsăm să își facă năbădăile de dinaintea sfârșitului.

Lasă un răspuns