Angajații Dacia nu sunt de acord cu timbrul de mediu

După ce acum câteva săptămâni s-au făcut publice informații cu privire la timbrul de mediu, taxa ce înlocuiește vechea taxă auto, aceasta a intrat în vigoare și la o scurtă perioadă au apărut primele reacții pe piața auto. Mai multe presa românească au apărut mai multe știri care anunță opoziția angajaților Dacia în legătură cu timbrul de mediu.

B1.ro relatează că angajații Dacia amenință cu o serie de proteste în scopul de a schimba valoarea timbrului auto plătit de către proprietarii de automobile Euro 3 și Euro 4. Îngrijorarea acestora este legată de eventuale scăderi ale cererii de automobile datorită timbrului de mediu care încurajează, într-un fel, achiziționarea de automobile second hand. Dacă până acum taxa auto era un dezavantaj în achiziționarea unui automobil uzat, noua reglementare adusă prin timbrul de mediu scade considerabil taxa plătită până acum.

Angajații Dacia cer creșterea timbrului de mediu pentru automobilele Euro 3 și Euro 4, chiar dublarea acestei taxe. Ei au anunțat că vor organiza un protest de mare amploare la care vor participa nu numai angajații Dacia, ci și familiile acestora, conform declarației date de către Nicolae Pavelescu pentru B1.ro.

Lasă un răspuns