Andrei Pleșu și Dan Puric

Intelectualii români au chef de scandal, se pare. În termeni specifici culturii hip-hop am putea numi mesajul lansat de Andrei Pleșu un diss la Adresa lui Dan Puric.

Între paranteze spun asta, Pleșu s-ar putea să își revarse frustrările după ce a fost denigrat în mediul online după acea pseudo-poveste cu el din librărie, când multe persoane s-au revoltat și au postat mesaje împotriva sa. În fine, totul s-a dovedit a fi doar o invenție, o invenție bine meșteșugită, chiar, dacă stăm și analizăm puțin răspândirea mesajului de atunci.

E frumos să vezi cum toți încep să se împartă în „triburi”, cum fiecare începe să își spună părerea de partea cu ei este și începe să arunce în rivalii grupului „virtual” din care face parte, să denigreze și să lanseze tot felul de argumente.

Internetul s-a segregat cu această ocazie, pro-Pleșu sau pro-Puric? De Pleșu poate mai pot spune ceva și de bine, l-am citit, uneori chiar mi-a și plăcut, dar detest pseudo-naționalismul și pseudo-religiozitate lui Dan Puric, dar pentru asta nu încep să îl înjur, e dreptul lui să scrie și nu mă deranjează cu nimic dacă reușește să își grupeze în jurul o gloată de „shareuitori” de citate, până la urmă și acelea sunt elemente culturale, dacă mai de bună sau mai de proastă calitate, asta apreciază fiecare. Până la urmă și Poptămaș poate fi numit un succes în societatea românească, să nu mai zicem de Gigi Becali, de Nelson Mondialul sau de Andrei Versace nici nu mai spunem. Totuși, să nu uităm cine a fost cel mai căutat om în anul 2015 pe Google, că de aia s-au supărat mulți români.

La fel putem discuta și despre calibrul intelectualităților. Unii uită atunci când își exprimă părerea despre un intelectual că poate fi o diferență abisală între cunoștințele pe care acesta le are și moralitatea acestuia, comportamentul său în societate, poate fi un geniu, dar se poate comporta ca un netrebnic, poate aceasta nu iau în seamă mulți când vorbesc despre acest diss, Andrei Pleșu vs. Dan Puric…

Lasă un răspuns