ANAF demarează o nouă serie de verificări

După ce lansarea Direcția Generale Anti-Fraudă a impresionat opinia publică românească, Agenția Națională pentru Administrarea Fiscală demarează o nouă serie de verificări, țintă acestor verificări fiind persoanele cu averi, în termeni de specialitate „persoanele fizice cu risc fiscal ridicat”.

O primă etapă pe care cei de la ANAF au parcurs-o a fost identificarea acestor persoane prin realizarea unei analize de risc. Din totalul populației care obține venituri impozabile au fost identificate cele cu risc fiscal ridicat, avându-se în vedere niște criterii dinainte stabilitate. În acest fel au fost realizate 4 grupuri de persoane, aici fiind încadrate persoanele care trebuie să dea seamă de averie lor inspectorilor ANAF, în cea de-a doua etapă.

Au fost înființate mai multe sedii locale ale noului departament al ANAF-ului și au fost angajați 60 de inspectori, fiecăruia fiindu-i repartizate (în medie) soluționarea a 5 cazuri, astfel încât verificările să fie cât mai eficiente și să fie efectuate în timp util.

Dacă deții o mașină de peste 25000 de euro, dacă ai un depozit anual de peste 150000 de lei, dacă ai achiziționat case sau bunuri de peste 70000 de euro sau dacă ești patron/ acționar și ți-ai împrumut firma cu peste 200000 de lei, s-ar putea să fii vizat de către acest nou val de controale realizat de către ANAF.

 

Așteptăm primele rezultate ale verificărilor ANAF, s-ar putea ca niște nume importante de pe scena românească să dispară în urma acestor controale.

Lasă un răspuns